Αυτή είναι η λίστα τραγουδιών για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου: «Μέσα» οι Beatles, «έξω» ο Elton John

Από τους 27 καλλιτέχνες και συγκροτήματα που περιλαμβάνονται στη λίστα, μόνο τρεις δεν είναι Βρετανοί

Ενόψει της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ' στις 6 Μαΐου, το βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού (DCMS) δημοσίευσε μια λίστα τραγουδιών στο Spotify

Η λίστα για τη στέψη περιλαμβάνει 27 τραγούδια, όπως τον θριαμβευτικό ύμνο «We Are the Champions» των Queen, την ανεβαστική επιτυχία «It's a Beautiful Day» του Michael Bublé και το «Treat People with Kindness» του βραβευμένου με Grammy, Harry Styles. 

Από τους 27 καλλιτέχνες και συγκροτήματα που περιλαμβάνονται στη λίστα, μόνο τρεις δεν είναι Βρετανοί: Το συγκρότημα Boney M., ο Καναδός Bublé και η Grace Jones από την Τζαμάικα.

Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η απουσία του Βρετανού τραγουδιστή, Elton John, ο οποίος είχε χριστεί ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' και στενός φίλος της Νταϊάνα της Ουαλίας. Η ερμηνεία του «Candle in the Wind» στην κηδεία της πριγκίπισσας ήταν μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της τελετής.

Η λίστα αναπαραγωγής περιελάμβανε αρχικά 28 τραγούδια, αλλά ένα κομμάτι του ράπερ Dizzee Rascal, ο οποίος καταδικάστηκε πέρυσι για επίθεση κατά της πρώην συντρόφου του, «εξαφανίστηκε» γρήγορα. 

«Ένα κομμάτι με τον Dizzee Rascal συμπεριλήφθηκε κατά λάθος και μόλις αυτό εντοπίστηκε, αφαιρέθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της DCMS στο BBC News.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα τραγούδια επιλέχθηκαν για να τιμήσουν τους καλλιτέχνες της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας ενόψει της επικείμενης στέψης. Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον ότι από τα 56 κράτη μέλη που αποτελούν την Κοινοπολιτεία, υπάρχουν καλλιτέχνες μόνο από τρία! 

Η σχεδόν δίωρη λίστα αναπαραγωγής κυκλοφόρησε στη νέα ιστοσελίδα για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, η οποία ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει τίποτα το τυχαίο σε αυτή την ημερομηνία: την ίδια ημέρα το 1952, η Ελισάβετ ανακηρύχθηκε βασίλισσα μετά τον θάνατο του πατέρα της. Ο ιστότοπος περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες για τη στέψη, τον τρόπο συμμετοχής και τις δραστηριότητες που προσφέρονται. 

Πηγή: skai.gr