Ο Τομ Μπράουν είναι ο νέος ισχυρός άντρας της αμερικανικής μόδας

Ο σχεδιαστής εξελέγη νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) και διαδέχεται τον Τομ Φορντ.

 Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ότι ο Τομ Μπράουν εξελέγη πρόεδρός του.

Ο Μπράουν διαδέχεται τον Τομ Φορντ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του CFDA για τρία χρόνια και ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι παραιτείται, ενώ η θητεία του ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2023.

Ο νέος ρόλος του Μπράουν ως επόμενος πρόεδρος είναι να καθοδηγεί τον οργανισμό μέσα στο ταχέως μεταβαλλόμενο κλίμα της μόδας.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αναλάβω την προεδρία του CFDA. Νιώθω τεράστια ευθύνη που θα συνεργαστώ με τον Στίβεν και την ομάδα τής CFDA για να συνεχίσω τη θετική και σημαντική δουλειά του Τομ Φορντ, της Νταϊάν φον Φίρστνεμπεργκ και του Σταν Χέρμαν. Νιώθω επίσης ότι είναι σημαντικό να ανταποδώσω σε έναν κλάδο που με στήριξε τόσο πολύ τα τελευταία 20 χρόνια. Είμαι τόσο περήφανος που είμαι Αμερικανός σχεδιαστής…συμβαίνουν τόσα πολλά στον αμερικανικό σχεδιασμό σήμερα που ο κόσμος πρέπει πραγματικά να τα δει και να τα αναγνωρίσει και να εκτιμήσει πραγματικά».

Ο Μπράουν δημιούργησε το δικό του ομώνυμο brand το 2003 με πέντε γκρίζα κοστούμια σε κατάστημα κατά παραγγελία ενδυμάτων στο Γουέστ Βίλατζ της Νέας Υόρκης. Από τότε, ο Τομ Μπράουν έγινε παράδειγμα για την αμερικανική ραπτική, με τη δική του χαρακτηριστική αισθητική.

 Έγινε μέλος του CFDA το 2005 και έχει κερδίσει το βραβείο του Σχεδιαστή Ανδρικών Ενδυμάτων (CFDA's Menswear Designer of the Year) τρεις φορές, το 2006, το 2013 και το 2016.

Ο Μπράουν, η επιχείρηση του οποίου εξαγοράστηκε από τον Zegna το 2018, τόνισε τη σημασία της προώθησης τής δημιουργικότητας και της καινοτομίας των σχεδιαστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ