O Τζέιμι Όλιβερ μπαίνει ξανά στην πολιτική – Δηλώνει έτοιμος να «πολεμήσει» τη Λιζ Τρας για τα δωρεάν σχολικά γεύματα

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, έπρεπε «να πεθάνει σχεδόν και να αποκτήσει παιδί», πριν ακούσει την άποψή του για τα σχολικά γεύματα

O Τζέιμι Όλιβερ μπαίνει ξανά στην πολιτική και δηλώνει έτοιμος να «πολεμήσει» τη Λιζ Τρας και το «άχαρο» κόμμα των Τόρις, για τα δωρεάν σχολικά γεύματα. 

Ο διάσημος σεφ, σε συνέντευξή του στο BBC, κήρυξε τον πόλεμο στην Τρας, για τα δωρεάν σχολικά γεύματα, υπονοώντας ότι οι Συντηρητικοί είναι και πάλι το κόμμα των... «κακών», ενώ προέβλεψε ότι η Τρας θα εκδιωχθεί σύντομα από την Downing Street.

Ο πατέρας πέντε παιδιών είπε, επίσης, ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην Λιζ Τρας και προέβλεψε ότι σύντομα θα χάσει τη δουλειά της. «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ίδια. Παρακολουθούμε τις απόψεις της εδώ και έξι, επτά χρόνια, δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα είναι ένα ''πλοίο που θα περάσει μέσα στη νύχτα''. Στην πραγματικότητα, είμαι αρκετά ήρεμος για το όλο θέμα». 

Υπονοώντας ότι οι Συντηρητικοί θα καταψηφιστούν στις επόμενες εκλογές, εν μέρει επειδή δεν έχουν ως προτεραιότητά τους τα παιδιά, ο εκατομμυριούχος σεφ είπε ότι οι Συντηρητικοί γίνονται δυσάρεστοι. «Νομίζω ότι η καλοσύνη πρέπει να εισχωρήσει σε αυτό το κόμμα, αν έχουν κάποια ελπίδα και δεν ξέρω αν το έχουν μέσα τους». Και πρόσθεσε: «Έχω περάσει από έξι πρωθυπουργούς και 13 υπουργούς Παιδείας. Κανένας από αυτούς δεν πήρε στα σοβαρά το θέμα της υγείας των παιδιών».

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, έπρεπε «να πεθάνει σχεδόν και να αποκτήσει παιδί», πριν ακούσει την άποψή του για τα σχολικά γεύματα και κάνει το σωστό.

Ωστόσο, ο Όλιβερ αρνήθηκε στον δημοσιογράφο ότι είναι μέλος του «συνασπισμού κατά της ανάπτυξης», όρος που επινόησε η Λιζ Τρας για τους επικριτές της. «Δεν είμαι. Έχω περάσει μια ολόκληρη ζωή, όχι μόνο απασχολώντας πάνω από 20.000 άτομα, αλλά και ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και λέγοντας πόσο λαμπρή είναι η Βρετανία».

Οι επικριτές του διάσημου σεφ και ένθερμοι υποστηρικτές της Λιζ Τρας, επισήμαναν ότι περιμένουν ακόμη τον Όλιβερ να εγκαταλείψει τη Βρετανία, αφού δήλωσε το 2016 ότι θα εγκατέλειπε το Ηνωμένο Βασίλειο εάν ο Μπόρις Τζόνσον γινόταν πρωθυπουργός μετά τη νίκη του στην ψηφοφορία για το Brexit. 

«Έχουμε μια απίστευτη χώρα, αλλά το να κάνουμε γρήγορες εμπορικές συμφωνίες, με τον μικρότερο κοινό παρονομαστή και να απειλούμε τη βρετανική γεωργία και τους Βρετανούς παραγωγούς είναι εντελώς τρελό. Η πραγματικότητα είναι ότι, αν μιλήσετε με τα καλύτερα μυαλά στα οικονομικά, στη χώρα, στον κόσμο, θα σας πουν ότι αν έχετε υγιή παιδιά, θα έχετε μια πιο παραγωγική, πιο κερδοφόρα χώρα, καλύτερο ΑΕΠ». 

Ο διάσημος σεφ θέλει 800.000 περισσότερα παιδιά να λαμβάνουν δωρεάν σχολικά γεύματα, αλλά εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, οπότε είναι έτοιμος για τη μάχη! 


 

Πηγή: skai.gr