Ο Ντόναλντ Τραμπ έθαψε την Ιβάνα σε γήπεδο του γκολφ που του ανήκει για φορολογικούς λόγους!

Πριν από την ταφή της, ο Οργανισμός Τραμπ είχε καθαγιάσει τη γη στο Μπέντμινστερ, «ώστε να έχει παραδοσιακή καθολική ταφή», σύμφωνα με τους New York Times

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται ότι έθαψε την πρώτη σύζυγο, Ιβάνα Τραμπ, σε γήπεδο του γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ, για να εκμεταλλευτεί τις φοροαπαλλαγές της πολιτείας για τα νεκροταφεία, σύμφωνα με τη «Daily Mail». 

Η καθηγήτρια κοινωνιολογίας του Ντάρτμουθ, Μπρουκ Χάρινγκτον, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως ερευνήτρια φορολογίας, έγραψε στο Twitter: «Ήμουν επιφυλακτική στις φήμες ότι ο Τραμπ έθαψε την πρώην σύζυγό του σε εκείνο το θλιβερό μικρό χωμάτινο οικόπεδο στο γήπεδο γκολφ του στο Μπέντμινστερ (Bedminster), μόνο και μόνο για φορολογικές απαλλαγές. Έτσι έλεγξα τον φορολογικό κώδικα της Νέας Υόρκης και φίλοι μου... είναι ένα τρίπτυχο φοροαποφυγής: Φόρος ιδιοκτησίας, φόρος εισοδήματος και φόρος επί των πωλήσεων, όλοι εξαλείφονται», έγραψε η ίδια. 

Τα οικόπεδα στο Νιου Τζέρσεϊ, που προορίζονται για χρήση ως νεκροταφείο, δεν υπόκεινται σε φόρο ιδιοκτησίας, εισοδήματος ή πωλήσεων. Η Ιβάνα θάφτηκε σε οικόπεδο κοντά στο πρώτο γήπεδο γκολφ μετά την κηδεία της στο Μανχάταν στις 20 Ιουλίου. Το πρώην μοντέλο από την Τσεχία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στις 14 Ιουλίου, αφού έπεσε από τις σκάλες. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έθαψε την Ιβάνα σε γήπεδο του γκολφ

Ο πλήρης νόμος για τη φορολογία και τα νεκροταφεία έχει ως εξής: «Τα νεκροταφεία και οι χώροι ταφής που χρησιμοποιούνται ή προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για τον ενταφιασμό των σωμάτων των νεκρών ή της τέφρας τους και δεν υπερβαίνουν τα δέκα στρέμματα γης, καθώς και τα νεκροταφεία και τα κτίρια για χρήση νεκροταφείου που ανεγείρονται σε αυτά, καθώς και όλα τα μαυσωλεία, οι θόλοι, οι κρύπτες ή οι κατασκευές που προορίζονται για τη φύλαξη των σωμάτων των νεκρών ή της τέφρας τους και είναι αποκλειστικά αφιερωμένα ή διατηρούνται για το σκοπό αυτό, απαλλάσσονται από τη φορολογία βάσει του παρόντος κεφαλαίου».

Πριν από την ταφή της, ο Οργανισμός Τραμπ είχε καθαγιάσει τη γη στο Μπέντμινστερ, «ώστε να έχει παραδοσιακή καθολική ταφή», σύμφωνα με τους New York Times.  Ο τάφος της Ιβάνα δεν είναι ορατός από το κλαμπ του Μπέντμινστερ.  

Πηγή: skai.gr