Τρεις διαφορετικές πυρκαγιές στην Αχαΐα - Η εικόνα και από τα 3 μέτωπα

Τα δύο μέτωπα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ το τρίτο μέτωπο έχει ελεγχθεί

Φωτιά

Στην Αχαΐα όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές 9 μποφόρ, έχουμε τρεις διαφορετικές πυρκαγιές, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Η πρώτη και κύρια στην περιοχή Ίσωμα (κοντά στη ΒΙΠΕ), η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Συνολικά επιχειρούν σε κύκλο 20 εναέρια μέσα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Η φωτιά κινείται προς Κάτω Αλισσό.

Η δεύτερη στην περιοχή Γλαύκος, η οποία έχει ελεγχθεί.

Η τρίτη στην περιοχή Πλατάνι η οποία είναι σε εξέλιξη πλησίον κατοικημένης περιοχής και επιχειρούν 2 Canadair.

Συνολικά, επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων και 41 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 17 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για τον συντονισμό τους.

Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Εν τω μεταξύ, στην Πατρα, 2 περιπολικά πλοία μεταβαίνουν τώρα στην παραλία της περιοχής Βραχνέικα, για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.

Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark