Κλείσιμο

Fitch: Απίθανη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Την άποψη ότι ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι απίθανη εξέφρασε ο Επικεφαλής Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων του οίκου Fitch, Τζον Όλερτ, εξηγώντας ότι σε περίπτωση ελληνικής εξόδου το αξιόχρεο άλλων μελών της νομισματικής ένωσης θα δεχόταν μεγάλη πίεση.

«Αν η Ελλάδα ήταν σε θέση να φύγει από το ευρώ αυτό θα είχε, κατά την άποψή μας, συνέπειες για μία σειρά από αξιολογήσεις, στο σημείο που πολλές από αυτές [τις χώρες μπορούν] να τεθούν υπό παρακολούθηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Όλερτ στο πρακτορείο Dow Jones.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι εφαρμογή μέτρων λιτότητας δεν αποτελεί λύση, αντιτείνοντας ότι πρέπει να υπάρξει κάποιος προσανατολισμός στην ανάπτυξη.

«Σε πολλές περιπτώσεις, η λιτότητα αύξησε την πίεση στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις. Αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι η λιτότητα από μόνη της δεν αποτελεί λύση, πρέπει να υπάρξει κάποιος προσανατολισμός στην ανάπτυξη , γιατί χωρίς ανάπτυξη είναι πραγματικά δύσκολο να μπουν τα πράγματα σε μία τροχιά», υπογράμμισε ο κ. Όλερτ.
Πηγή: skai.gr