Σύνοδος Κορυφής: Ακόμη εύθραυστη η οικονομική ανάκαμψη, αλλά οι προοπτικές είναι θετικές

Η οικονομική ανάκαμψη είναι ακόμη περιορισμένη, άνιση και εύθραυστη, αλλά οι προοπτικές καθίστανται σταδιακά θετικότερες, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την οικονομική και κοινωνική πολιτική.

Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής επισημαίνεται ότι οι πολιτικές των χωρών μελών θα πρέπει να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένους άξονες, κυρίως:

- Στην ενίσχυση των φορολογικών και άλλων κινήτρων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένης της ελάφρυνσης της φορολόγησης της εργασίας,-
- Στην εξασφάλιση ότι οι μισθολογικές εξελίξεις συνάδουν με την αύξηση της παραγωγικότητας
- Στην αύξηση της κινητικότητας των εργαζομένων
- Στην αντιμετώπιση της αναντιστοιχίας των δεξιοτήτων και
- Στην αύξηση της κινητικότητας των εργαζομένων

Σε ό,τι αφορά
τη μετανάστευση το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση της Επιτροπής η οποία περιγράφει τριάντα οκτώ επιχειρησιακές δράσεις.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε να καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες προκειμένου να εφαρμοστούν οι δράσεις που προτείνονται στην ανακοίνωση με σαφές χρονοδιάγραμμα.

Θα αναφερθεί επίσης και στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την τραπεζική ενοποίηση και την παράνομη μετανάστευση.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ