«Η ΕΕ είναι σε σταυροδρόμι. Η νομισματική ένωση δεν είναι πλέον επαρκής» δηλώνει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας.
«Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε ομοσπονδοποίηση, καθώς η κρίση της ευρωζώνης προήλθε από την ανεπαρκή ενοποίηση» δηλώνει.
Σύμφωνα με το Νουαγίε, η τραπεζική ένωση θα σπάσει τους δεσμούς μεταξύ των κρατών και των τραπεζών. Δήλωσε πάντως ανοιχτός στην μακροπρόθεσμη αμοιβαιοποίηση των χρεών, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι απαραιτήτως το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει για την ομοσπονδιακή ένωση.
«Είναι δυνατόν να βρεθούν τρόποι να κάνουμε τα πράγματα ευκολότερα για την Ελλάδα εάν χρειαστεί. Θα κοιτάξουμε για επαρκείς λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα» τονίζει για τη χώρα μας. Συμπληρώνει όμως με νόημα ότι «η Ελλάδα οφείλει να κάνει αξιόπιστες επιλογές για να κερδίσει την υποστήριξή μας».
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας σημειώνει ακόμα ότι οι κεντρικές τράπεζες «έχουν ήδη κάνει πολλά», και ότι οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να συνεχίσουν να εξαρτώνται αποκλειστικά από αυτές.
Εκφράζει δε, τη βεβαιότητα ότι η γαλλική κυβέρνηση θα επιτύχει τελικά τους στόχους για το έλλειμμα.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.