Αυξημένο έλλειμμα βλέπει η τρόικα

Εκτός στόχου εκτιμά η τρόικα ότι θα κινηθεί το φετινό έλλειμμα, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ή ενός μεγαλύτερους κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» στην σημερινή ανακοίνωση της η τρόικα, θα εκφράζει επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στο δημοσιονομικό σκέλος, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις και θα συνοδεύεται από κίτρινες κάρτες και παρατηρήσεις.

Στο μεταξύ, ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα αναφορικά με τις συζητήσεις που διεξάγονται - ερήμην της κυβέρνησης - για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η κυβέρνηση συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις μεταβαίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Τη Δευτέρα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι η αποστολή της τρόικας στη χώρα μας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία -όπως είπε χαρακτηριστικά- «αν χρειαστεί να τα χειριστώ προσωπικά με πολιτικές λύσεις αυτό θα γίνει, αλλά δεν το βρίσκω πιθανό».

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στην αυστριακή τηλεόραση, ότι γίνονται συζητήσεις για κούρεμα του ελληνικού χρέους, μεγαλύτερο από 21%.
Πηγή: skai.gr