Κλείσιμο

Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

Εντατικοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, του παραεμπορίου, των ναρκωτικών και της πορνείας.

Μεγάλη επιχείρηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με δεκάδες προσαγωγές, ενώ συνελήφθησαν 28 άτομα σε πολυκατοικία στη Μάρνη.

Στην πολυκατοικία εντοπίσθηκε και ο ιδιοκτήτης ενώ αναζητούνται ακόμα τέσσερα άτομα, δύο Έλληνες και δυο αλλοδαποί που εκμεταλλεύονταν το χώρο.

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας θα συνεχισθούν, όπως προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ώστε να μην υπάρχει, όπως είπε, κανένας πάγκος παράνομου μικροπωλητή έξω από πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις γωνιές της Αθήνας.

Στο μεταξύ, ανακατάληψη των πόλεων από τους παράνομους μετανάστες πρότεινε μιλώντας στο διαγραμματειακό της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύοντας το ζήτημα ως προτεραιότητα του κόμματός του.

«Είναι πλέον ντροπή σε κάθε εκλογές να έχουμε “σκούπα” λαθρομετανάστες μέχρι που θα κλείσουν οι κάλπες, και πάλι να επιστρέφουν στα ίδια γκέτο στην Αθήνα» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Όπως είπε «η λύση είναι μία: Απέλαση».

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το Περιφεεριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, έστειλε η βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, σχετικά με τη δημιουργία Κέντρων κράτησης μεταναστών στη Θεσσαλία. Στην επιστολή τονίζει ότι «με τα σχέδια δημιουργίας στρατοπέδων κράτησης μεταναστών, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν μάταια να μετατοπίσουν την προεκλογική ατζέντα από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής.

Η μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να είναι παιχνίδι εντυπώσεων και να αντιμετωπίζεται με ψηφοθηρικά κριτήρια, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με πυροτεχνήματα, ούτε, με δηλώσεις που καλλιεργούν το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία δήλωσε από την Κω, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

O ΣΚΑΪ συνεχίζει τον κύκλο συζήτησης για το θέμα των παράνομων μεταναστών.
Πηγή: skai.gr