Κλείσιμο

Πάλι υποψήφιος πρόεδρος ο Τραμπ; «Θα κάνω μεγάλη ανακοίνωση στις 15 Νοεμβρίου»

Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ μετέβαλε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Τζέι Ντι Βανς σε… κομπάρσο στην ίδια του την εκδήλωση

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα, παραμονή των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ότι θα προβεί σε μια «μεγάλη ανακοίνωση» την επόμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας κατά τα φαινόμενα την πολυαναμενόμενη επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του για τον Λευκό Οίκο, την οποία υπαινίσσεται εδώ και εβδομάδες.

«Θα κάνω μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου στο Μαρ-α-Λάγκο», είπε σε μια προεκλογική εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας, στην οποία παρέστη επισήμως προκειμένου να στηρίξει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τη Γερουσία των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς στο Οχάιο. «Δεν θέλουμε τίποτα να αποσπά την προσοχή από τη σημασία της αυριανής μέρας» πρόσθεσε. 

Αλλά ο Βανς, ο οποίος είναι μάλιστα από τους πολιτικούς του Τραμπ που θέτει υποψηφιότητα σε κρίσιμης σημασίας πολιτεία, ανέβηκε στη σκηνή μόνο για ένα… μικρό μέρος της σχεδόν 100λεπτης εκδήλωσης του Τραμπ σχολιάζει το Bloomberg. 

Η εμφάνιση του τέως Αμερικανού προέδρου τη Δευτέρα το βράδυ προσέλκυσε την προσοχή γύρω από μια πιθανή δήλωση των σχεδίων του για το 2024. Μεγάλο μέρος αυτού του ενδιαφέροντος υποκινείται από τον ίδιο τον Τραμπ, ο οποίος προέτρεψε τους οπαδούς του την Κυριακή να «μείνουν συντονισμένοι» στην εμφάνισή με τον Βανς – ενός από τους δεκάδες υποψηφίους των Ρεπουμπλικανών που έλαβαν την υποστήριξή του.

Αλλά ο Τραμπ περίμενε μέχρι τις τελευταίες στιγμές της εκδήλωσης, απλώς για να πει ότι θα έκανε μια ανακοίνωση για το αν θα θέσει υποψηφιότητα την επόμενη εβδομάδα, ενώ νωρίτερα στελέχη του κόμματός του ανέφεραν ότι θα έκανε την ανακοίνωση στην εκδήλωση. 

Οι σύμβουλοι του τέως προέδρου τον προέτρεπαν εδώ και καιρό να αναβάλει οποιαδήποτε ανακοίνωση μέχρι μετά τις εκλογές της Τρίτης, στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν «αέρα νίκης». 
 

Πηγή: skai.gr