Τραγωδία στην Τουρκία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από χιονοστιβάδα στην επαρχία Βαν

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας από χιονοστιβάδα που επέπεσε στο σημείο όπου χθες είχε πέσει η πρώτη χιονοστιβάδα και όπου είχαν συρρεύσει δεκάδες διασώστες αναζητώντας επιζώντες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο κυβερνήτης της επαρχίας Βαν δήλωσε ότι έχουν ανασυρθεί τα σώματα 14 διασωστών και εννέα πολιτών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περί τους τριάντα ανθρώπους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαρετίν Κοτσά προειδοποίησε ότι ο απολογισμός πιθανόν να επιβαρυνθεί. Ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται αυτήν την στιγμή παγιδευμένοι κάτω από το χιόνι δεν είναι γνωστός.

Οι διασώστες είχαν αναπτυχθεί στο σημείο αναζητώντας επιζώντες έπειτα από την χθεσινή χιονοστιβάδα που έθαψε ένα μίνιμπας. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν από την πρώτη χιονοστιβάδα.

Στην συνέχεια, δεκάδες χωροφύλακες, πυροσβέστες και διασώστες που ανήκουν στην κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, μαζί με κατοίκους των γειτονικών χωριών, έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής για να αναζητήσουν επιζώντες.

Οι έρευνες είχαν διακοπεί την νύκτα για λόγους ασφαλείας και επανελήφθησαν το πρωί. Η δεύτερη χιονοστιβάδα χτύπησε το μεσημέρι.

Η καταστροφή σημειώθηκε στην περιοχή του Μαχτσεσαράι, στις ανατολικές παρυφές της Τουρκίας, με δύσκολη πρόσβαση και δριμείες κλιματικές συνθήκες τον χειμώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ