Κλείσιμο

Πεντάγωνο: Η Ρωσία εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους στην Ουκρανία

Η Ρωσία εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους στην Ουκρανία δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου σύμφωνα με το sky news, την ώρα που η διεθνής κοινότητα είναι επιφυλακτικά αισιόδοξη για πρόοδο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Κιέβου – Μόσχας στην Κωνσταντινούπολη.
 
Ο ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι η Ρωσία εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία.

Οι πύραυλοι μπορούν να ταξιδέψουν πολλές φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου, καθιστώντας αδύνατη την καταστροφή τους. 

«Θα αποχωρήσουν βομβαρδίζοντας» δήλωσε χαρακτηριστικά για τους Ρώσους ο Αμερικανός αξιωματούχος. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δει σημάδια «πραγματικής σοβαρότητας» από τη Ρωσία, προσθέτοντας δηκτικά «ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που λέει η Ρωσία και αυτού που κάνει - και οι ΗΠΑ επικεντρώνονται σε αυτό που κάνει».

Η ρωσική στάση

Με «ανάλογη απάντηση» απείλησε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε περίπτωση παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών και συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ. 

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας προειδοποίησε ότι «η Μόσχα θα αντιδράσει επαρκώς» εάν εφαρμοστούν τα σχέδια ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ να προμηθεύουν μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία.

«Ακολουθούμε τις δηλώσεις των ηγετών μεμονωμένων χωρών του ΝΑΤΟ σχετικά με την πρόθεσή τους να προμηθεύσουν (μαχητικά) αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Εάν εφαρμοστούν, θα αντιδράσουμε επαρκώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σοϊγκού σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τη λεγόμενη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

«Η Ρωσία πέτυχε τους κύριους στόχους της για το πρώτο στάδιο της 'ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης' στην Ουκρανία» δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.


Η «ρωσική αποκλιμάκωση» γύρω από το Κίεβο και το Τσερνιχίβ δεν σημαίνει και κατάπαυση του πυρός, διεμήνυσε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, μετά τις ρωσοουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.

«Η υπόσχεση της Ρωσίας να «μειώσει δραστικά» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο και τη βόρεια Ουκρανία δεν αντιπροσωπεύει κατάπαυση του πυρός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεντίνσκι.

Πηγή: skai.gr