Κλείσιμο

«Stand up for Ukraine»: Έλτον Τζον, U2 και δεκάδες καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Δεκάδες αστέρια της μουσικής σκηνής , από τoν Έλτον Τζον και τους U2, μέχρι τον Weeknd και την Billie Eilish, θα συμμετάσχουν σε ένα τεράστιο event των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διοργανώνει η Global Citizen, προτρέποντας τις κυβερνήσεις και τα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο να υποστηρίξουν τις ανθρωπιστικές προσπάθειες στην Ουκρανία και σε σε άλλες χώρες.

Η μεγάλη συναυλία Stand Up for Ukraine θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου, μία ημέρα πριν από τη σύνοδο κορυφής από τους ηγέτες του κόσμου. Στόχος της θα είναι να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει τους εκτοπισμένους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παράληλλα,  τα χρήματα θα κατευθυνθούν επίσης για να βοηθηθούν όσοι βρίσκονται σε άλλες ζώνες συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο, όπως η Υεμένη, το Νότιο Σουδάν και το Αφγανιστάν.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μια σειρά από διασημότητες, όπως η Madonna, U2, Elton John, Celine Dion, billy Joel, Hugh Jackman, Green Day, Juanes, Garth Brooks, The Jonas Brothers, Kacey Musgraves, Pharrell, Ozzy. Osbourne, the Red Hot Chili Peppers, Tame Impala, Chris Rock, Jon Batiste, Alejandro Sanz, Demi Lovato και Pearl Jam.


Το μεγάλο αυτό μουσικό ραντεβού έρχεται μετά από έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Στις 8 Απριλίου, η μεγαλύτερη διαδικτυακή εκδήλωση Social Media Rally θα υποστηρίξει τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία», είπε ο Zelensky σε δήλωση.

«Καλώ όλους: μουσικούς, ηθοποιούς, αθλητές, επιχειρηματίες, πολιτικούς, όλους. Όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το κίνημα και να σταθούν υπέρ της Ουκρανίας».

Πηγή: skai.gr