Η κατάσταση του πολέμου: Διεθνής σάλος για τις θηριωδίες στη Μπούκα - Αρνείται τις κατηγορίες η Μόσχα

Ξέσπασμα του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις ρωσικές θηριωδίες στη Μπούκα κοντά στο Κίεβο. «Μητέρες Ρώσων στρατιωτών δείτε τι μπ@@ μεγαλώσατε» δηλώνει σε ανάρτησή του στο Telegram. Μιλώντας στο CBS δήλωσε ότι πρόκειται για γενοκτονία του ουκρανικού έθνους. Η Ουκρανία ζητεί έρευνα από το Διεθνές Ποινικό ΔικαστήριοΗ Ουκρανία ζητεί έρευνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Για «προβοκάτσια» και «σκηνοθετημένη παράσταση» στην πόλη Μπούκα κάνει λόγο η Μόσχα, απορρίπτοντας ότι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν αμάχους στην ουκρανική πόλη. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστηρίζει ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που εικονίζουν πτώματα είναι «άλλη μια προβοκάτσια».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτους» τους θανάτους αμάχων στην Μπούκα. Μιλώντας στο CNN, είπε ότι οι θάνατοι είναι «μια βαρβαρότητα εναντίον αμάχων που δεν έχουμε δει στην Ευρώπη για δεκαετίες» και ότι αυτό «υπογραμμίζει τη σημασία ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει».

Τις ρωσικές θηριωδίες στην ουκρανική πόλη Μπούκα κοντά στο Κίεβο, καταδίκασε την Κυριακή, η Δύση με το Βερολίνο, με να προαναγγέλλει ενίσχυση των κυρώσεων. 

Δύο ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, και 28 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όταν κάτοικοι του Χαρκόβου τούς έδωσαν δηλητηριασμένες πίτες όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, κάνοντας λόγο για «περιποίηση». Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι άλλοι 500 Ρώσοι στρατιώτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με «σοβαρή δηλητηρίαση από αλκοόλ αγνώστου προέλευσης».

Οι χώρες της Βαλτικής δεν έχουν λάβει φυσικό αέριο από τη Ρωσική Ομοσπονδία από την 1η Απριλίου, έγινε γνωστό σήμερα Κυριακή, την ώρα που η Μόσχα απειλεί επανειλημμένως την Ευρώπη με ελλείψεις με «όπλα» υδρογονάνθρακες και τρόφιμα. 

Πηγή: skai.gr