Κλείσιμο

Στόλτενμπεργκ: Οι θάνατοι στη Μπούκα βαρβαρότητα που δεν έχουμε δει στην Ευρώπη επί δεκαετίες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτους» τους θανάτους αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούκα. Μιλώντας στο CNN, είπε ότι οι θάνατοι είναι «μια βαρβαρότητα εναντίον αμάχων που δεν έχουμε δει στην Ευρώπη για δεκαετίες» και ότι αυτό «υπογραμμίζει τη σημασία ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει».

Το ΝΑΤΟ «ανησυχεί  για πιθανές αυξημένες ρωσικές επιθέσεις ειδικά στο νότο και στα ανατολικά της Ουκρανίας», προειδοποίησε ακόμα ο Γενς Στόλτενμπεργκ στην συνέντευξή του στο CNN. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επανέλαβε ότι η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο, δεν αποτελεί μία πραγματική απόσυρση, αλλά είναι κυρίως μία ανασύνταξη δυνάμεων, ενώ μπορεί να ακολουθήσουν περισσότερες επιθέσεις.

Ο Στόλτενμπεργκ έκανε τις δηλώσεις στον απόηχο των αναφορών από την ουκρανική κυβέρνηση το Σάββατο ότι ολόκληρη η περιοχή του Κιέβου είχε απελευθερωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις. «Το Ιρπίν, η Μπούκα, το Γκοστομέλη και ολόκληρη η περιοχή του Κιέβου απελευθερώθηκαν από τον εισβολέα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ. 

Τις ρωσικές θηριωδίες στην ουκρανική πόλη Μπούκα κοντά στο Κίεβο, καταδίκασε την Κυριακή η Δύση, με το Βερολίνο να προαναγγέλλει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας. 

Πηγή: skai.gr