Ουκρανία: Νέος βομβαρδισμός νοσοκομείου κοντά στο Χάρκοβο

Τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν ένα περιφερειακό νοσοκομείο στην πόλη Μπαλακέγια στην περιοχή του Χαρκόβου και περίπου 70 γιατροί και ασθενείς χρειάζονται εκκένωση αναφέρουν οι τοπικές αρχές σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Το κτίριο έχει υποστεί μερική ζημιά. Οι ασθενείς και το προσωπικό χρειάζονται άμεση εκκένωση, περίπου 70 ασθενείς και ιατρικό προσωπικό. Κάνουμε τα πάντα για να το κάνουμε και να σώσουμε ανθρώπους», είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές πρόκειται για άλλο ένα έγκλημα πολέμου κατά των αμάχων στην περιοχή του Χαρκόβου. Υπενθύμισε ότι η Μπαλακέγια καταλήφθηκε προσωρινά από τους εισβολείς.

«Ο βομβαρδισμός του άμαχου πληθυσμού από τη Ρωσία είναι μια προσπάθεια των κατακτητών να κατηγορήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ότι επιτίθενται εναντίον αμάχων, άλλο ένα κυνικό ψέμα της ρωσικής προπαγάνδας και στρατιωτικής πρόκλησης» τονίστηκε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να εξαπολύσει νέους βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ντονμπάς και στην πόλη του Χαρκόβου. 

Πηγή: skai.gr