Κλείσιμο

Ξέσπασμα Ζελένσκι για θηριωδίες στη Μπούκα: Γενοκτονία- Μητέρες Ρώσων στρατιωτών δείτε τι μεγαλώσατε

Ξέσπασμα του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις ρωσικές θηριωδίες στη Μπούκα κοντά στο Κίεβο. «Μητέρες Ρώσων στρατιωτών δείτε τι μπ@@ μεγαλώσατε» δηλώνει σε ανάρτησή του στο Telegram. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατηγορεί πρώτα τη Δύση για τη μη ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική συμμαχία το 2008. 

«Βουκουρέστι, Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 3 Απριλίου πριν από 14 χρόνια. Υπήρχε μια ευκαιρία να αποτραπεί (σ.σ η εισβολή), έτσι ώστε να μην έρθει η Ρωσία. Μπούκα, περιοχή Κιέβου. Τώρα. Ήρθε η Ρωσία» δηλώνει ο ουκρανός πρόεδρος και προσθέτει: 

«Οι μητέρες των Ρώσων στρατιωτών πρέπει να το δουν αυτό. Δείτε τι μπ@@ έχετε μεγαλώσει. Δολοφόνοι, πλιατσικολόγοι, χασάπηδες».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ουκρανός πρόεδρος ανάρτησε φωτογραφίες θηριωδιών στην πόλη.

Ο Ζελένσκι εξάλλου κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία στη χώρα του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

«Πράγματι, πρόκειται για γενοκτονία. Η εξόντωση ολόκληρου του έθνους και του λαού. Έχουμε περισσότερες από 100 εθνικότητες (στην Ουκρανία). Πρόκειται για την καταστροφή και την εξόντωση όλων αυτών των εθνικοτήτων», είπε ο Ζελένσκι. 

«Είμαστε οι πολίτες της Ουκρανίας και δεν θέλουμε να υποταχθούμε στην πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για αυτόν τον λόγο μας καταστρέφουν και μας εξοντώνουν», πρόσθεσε.


Προσοχή σκληρές εικόνες 

Η Δύση κατηγόρησε σήμερα τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη διάπραξη θηριωδιών στην περιοχή του Κιέβου, μετά τη δήλωση του δημάρχου της Μπούκα ότι 300 κάτοικοι της πόλης, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της ρωσικής κατοχής που διήρκησε για ένα μήνα.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σε μία σημερινή συνέντευξη του στο CNN, ότι οι εικόνες με τον μεγάλο αριθμό των νεκρών Ουκρανών στην πόλη Μπούκα, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων “είναι μια γροθιά στο στομάχι.”

“Σε κατάσταση σοκ από τις ειδήσεις για τις θηριωδίες από τις ρωσικές δυνάμεις, η ΕΕ βοηθάει την Ουκρανία στην τεκμηρίωση της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου” ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Twitter, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι όλες οι υποθέσεις είναι αναγκαίο να διερευνηθούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και υποστήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία βρίσκονται καθ'οδόν, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο τουίτερ, δηλώνοντας ταυτόχρονα σοκαρισμένος από «τις εικόνες θηριωδιών που διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην απελευθερωμένη περιοχή του Κιέβου Μπούκα».

   «Η Ε.Ε. βοηθά την Ουκρανία και τις ΜΚΟ στη συλλογή των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων για δίωξη στα διεθνή δικαστήρια» προσέθεσε ο Σαρλ Μισέλ.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες, που δημοσίευσε ο σύμβουλος του Ζελένσκι και μέλος των διαπραγματευτών Μιχαήλ Ποντόλιακ, από το Κίεβο. Οι δρόμοι έχουν γεμίσει με πτώματα ανδρών και γυναικών. Ο ίδιος σχολιάζει ότι πρόκειται για «τα χειρότερα εγκλήματα του Ναζισμού».

Ο δήμαρχος της Μπούκα αναφέρει ότι τα πτώματα θάβονται σε ομαδικούς τάφους.

Καταδίκη και από το Βερολίνο

Τις ρωσικές θηριωδίες στην ουκρανική πόλη Μπούκα κοντά στο Κίεβο, καταδίκασε την Κυριακή και το Βερολίνο προαναγγέλλοντας νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας. 

Πολλές αναφορές για ρωσική θηριωδία κατά αμάχων έχουν προκύψει από τη Μπούκα, συμπεριλαμβανομένης αναφοράς από Ουκρανούς αξιωματούχους ότι η πόλη αναγκάστηκε να θάψει 280 ανθρώπους σε ομαδικούς τάφους.
 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ