Με «το όπλο παρά πόδα» οι IDF μετά τη δολοφονία του υποδιοικητή της Χαμάς: Είμαστε σε συναγερμό και έτοιμοι για κάθε σενάριο

Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι ο στρατός έχει εστιάσει στην ήττα της Χαμάς όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο σε σχέση με τις αναφορές για τη δολοφονία του αλ-Αρούρι

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF) Ντάνιελ Χαγκάρι επισήμανε σήμερα Τρίτη ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας και προετοιμάζονται για οποιοδήποτε σενάριο μετά τη δολοφονία του υποδιοικητή της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι.

Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι ο στρατός έχει εστιάσει στην ήττα της Χαμάς όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο σε σχέση με τις αναφορές για τη δολοφονία του αλ-Αρούρι.

Χανίγια

Χανίγια και Αρούρι - ΑΡ

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τα ξένα μέσα ενημέρωσης, Μαρκ Ρέγεφ, ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο MSNBC σχετικά με τη δολοφονία του υποδιοικητή της Χαμάς από το Ισραήλ, Σαλέχ αλ-Αρούρι στον Λίβανο.

Χάνοντας τα λόγια του στην απάντησή του, ο Ρεγκέβ τόνισε ότι το χτύπημα στόχευε μόνο αξιωματούχους της Χαμάς σε μια προφανή προσπάθεια να πείσει τη Χεζμπολάχ να περιορίσει τα αντίποινά της. 

«Προφανώς στον Λίβανο, υπάρχουν πολλοί στόχοι της Χεζμπολάχ, αλλά όποιος έκανε αυτό το χτύπημα ήταν πολύ χειρουργικό και πήγε για έναν στόχο της Χαμάς, επειδή το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο... Όποιος το έκανε αυτό, έχει πρόβλημα με τη Χαμάς», δήλωσε ο Ρεγκέβ.

«Όποιος και να το έκανε αυτό, δεν είναι επίθεση στο λιβανικό κράτος. Δεν είναι επίθεση στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ. Όποιος το έκανε αυτό, είναι επίθεση στη Χαμάς, αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο», πρόσθεσε. 
 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr