Κλείσιμο

Διαμαρτυρία κατά της σφαγής στη Μπούκα και στη Μόσχα - Δείτε φωτογραφίες

Ακτιβιστική διαμαρτυρία κατά της σφαγής στην ουκρανική πόλη Μπούκα πραγματοποιήθηκε ακόμα και στη  Μόσχα. 

Οι φωτογραφίες φαίνεται να τραβήχτηκαν έξω από το ναό του Σωτήρος Χριστού και κοντά στο Κρεμλίνο. Σε όλες εμφανίζεται ένας άγνωστος ακτιβιστής δεμένος πισθάγκωνα και κουκούλα, παραπέμποντας σε μια από τις εμβληματικές φωτογραφίες με τις σορούς στους δρόμους που προκάλεσαν διεθνή αποτροπιασμό, παρότι η Μόσχα επιμένει να μιλά για προβοκάτσια.

Μέρες μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη, οι Ουκρανοί εξακολουθούσαν να βρίσκουν νεκρούς στις αυλές και στους δρόμους, μεταδίδουν από τη Μπούκα στους New York Times οι δημοσιογράφοι Carlotta Gall και Andrew Kramer.

Μερικοί από τους ανθρώπους βρέθηκαν μπρούμυτα, ή κουλουριασμένοι, χτυπημένοι ενώ οδηγούσαν ποδήλατα ή ενώ περπατούσαν στο δρόμο ή στα υπόγεια σπιτιών.

Στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα, στην Μπούκα, καταγράφεται μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες, του 21ου αιώνα. Οι Ρώσοι εκτέλεσαν εκατοντάδες Ουκρανούς και τους έθαψαν, μαζικά, σε μια έκταση λίγων δεκάδων μέτρων.

Την θηριωδία που συντελέστηκε στην ουκρανική πόλη κατέγραψε ο ΣΚΑΪ με τους απεσταλμένους τους Έλλη Κασόλη και Στέργιο Τσιφούτη.

Η φρίκη της ρωσικής επέλασης δεν έχει όριο καθώς, όπως αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ άψυχα σώματα κείτονται στη μέση των δρόμων.'

Πηγή: skai.gr