Εθνική

Κακοκαιρία «Barbara»: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα - Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι την Τραγάνα και στα δύο ρεύματα

Όπως αναφέρει η Τροχαία, η κυκλοφορία διεκόπη προληπτικά, καθώς εντός της εθνικής έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες

Κλείσιμο

Δεκάδες απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Δύση λόγω της σφαγής στην Μπούκα-Τι απαντά η Μόσχα

Σε στοχευμές ενέργειες με σκοπό να πλήξουν την Ρωσία προχωρούν τα κράτη της Δύσης, μετά και τις εικόνες φρίκης που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πόλη Μπούκα.

Οι εκατόμβες νεκρών ανοίγουν εκ νέου την συζήτηση εντός της ΕΕ για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ως απάντηση στην φρικαλεότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γαλλία μετά από ανακοίνωση του υπουργείο εξωτερικών της χώρας, γνωστοποίησε πως θα απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες.

Ενώ από την πλευρά της η Γερμανία και αυτή χαρακτήρισε ως ανεπιθύμητα πρόσωπα 40 Ρώσους διπλωμάτες που υπηρετούν στην πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βερολίνο και θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα.

«Εργάζονται εδώ εναντίον της ελευθερίας μας και της συνοχής της κοινωνίας μας... Δεν θα το ανεχτούμε άλλο αυτό»,  δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης έχει ήδη κοινοποιηθεί στον ρώσο πρέσβη Σεργκέι Νετσάγιεφ και οι εν λόγω διπλωμάτες έχουν πέντε ημέρες προθεσμία προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Αντιδρά η Μόσχα: Η Ρωσία θα ανταποδώσει τις απελάσεις, λέει ο Μεντβιέντεφ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ προειδοποίησε χθες Δευτέρα ότι η Μόσχα θα ανταποδώσει με αυστηρότητα τις νέες απελάσεις ρώσων διπλωματών τις οποίες ανήγγειλαν δυτικές κυβερνήσεις.

«Όλοι γνωρίζουν την ανταπόδοση: θα είναι συμμετρική και καταστροφική για τις διμερείς σχέσεις», τόνισε ο κ. Μεντβιέντεφ, που είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μέσω Telegram.

«Ποιον τιμωρούν λοιπόν; Πρώτα απ’ όλα, τους εαυτούς τους», συνέχισε.

Χθες Δευτέρα η Γαλλία έκανε γνωστό ότι θα απελαθούν άλλοι 35 ρώσοι διπλωμάτες εξαιτίας των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ η Γερμανία προειδοποίησε πως θα απελάσει με τη σειρά της «μεγάλο αριθμό» ρώσων διπλωματών, κηρύσσοντάς τους personae non gratae.

Για τον ρώσο πρώην πρόεδρο, το να απελαύνονται διπλωμάτες ως μέσο άσκησης πίεσης είναι «παράλογη» πρακτική, «δεν οδηγεί πουθενά».

«Αν συνεχιστεί αυτό, θα είναι ταιριαστό, όπως έγραψα την 26η Φεβρουαρίου, να κλείσουμε κοπανώντας την πόρτα των δυτικών πρεσβειών», συμπλήρωσε ο κ. Μεντβιέντεφ. «Θα έρθει φθηνότερα σε όλους. Κι εντέλει δεν θα βλέπουμε ο ένας τον άλλο παρά μέσα από τα σκόπευτρα των όπλων».

Πηγή: skai.gr