Κλείσιμο

«Όλα όσα είδα στην Μπούκα»- Η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ Έλλη Κασόλη περιγράφει την φρίκη τoυ πολέμου

Στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα, στην Μπούκα, καταγράφεται μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες, του 21ου αιώνα. Οι Ρώσοι εκτέλεσαν εκατοντάδες Ουκρανούς και τους έθαψαν, μαζικά, σε μια έκταση λίγων δεκάδων μέτρων.

Την θηριωδία που συντελέστηκε στην ουκρανική πόλη κατέγραψε ο ΣΚΑΪ με τους απεσταλμένους τους Έλλη Κασόλη και Στέργιο Τσιφούτη.

Η φρίκη της ρωσικής επέλασης δεν έχει όριο καθώς, όπως αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ άψυχα σώματα κείτονται στη μέση των δρόμων.

«Είδαμε ανθρώπους τους οποίους είχαν πυροβολήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Είδαμε νεκρό ο οποίος είχε πέσει από σφαίρα, δίπλα από το ποδήλατο του. Οι Ρώσοι τον πυροβόλησαν καθώς έκανε ποδήλατο.Είδαμε ολόκληρη οικογένεια νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο της» περιγράφει η Έλλη Κασόλη αναφέροντας πως η οικογένεια δέχθηκε πυρά ενώ προσπαθούσε να γλιτώσει και η σορός της μητέρας, που οδηγούσε το όχημα βρίσκεται ακόμη εντός του αυτοκινήτου τους σε δρόμο της πόλης.

Εξήντα σοροί βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο που εντοπίστηκε μέσω δορυφόρου. Είναι ένας μόνο από τους μαζικούς τάφους, υπάρχουν δύο στην Μπούκα.

Η ανάσυρση των πτωμάτων έχει ξεκινήσει και έπεται η ταυτοποίηση. Οι ουκρανικές αρχές ξεθάβουν τις σορούς, τις βάζουν σε μαύρες σακούλες και στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να τις ταυτοποιήσουν.

Η ρωσική βαρβαρότητα προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.

Οι Ρώσοι έφτιαξαν μαζικούς τάφους για τους Ουκρανούς πολίτες. 

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, είναι περίπου 200 ή 300 άμαχοι που σκοτώθηκαν από τον ρωσικό στρατό και θάφτηκαν σε αυτούς.

Ο κεντρικός δρόμος της Μπούκα, έχει μετατραπεί σε εικόνα – σύμβολο της φρικαλεότητας του πολέμου.

Δεκάδες ανατιναγμένα τανκς,  ρωσικά άρματα κατεστραμμένα, ολμοί, ρουκέτες και πυρομαχικά στα πεζοδρόμια.Οι Ρώσοι, λένε οι κάτοικοι της πόλης, εκτελούσαν αμάχους, χωρίς δεύτερη σκέψη. Σε δρόμο, που όπως λένε οι κάτοικοι δόθηκε η τελευταία μεγάλη μάχη στην Μπούκα, δεκάδες τεθωρακισμένα διαλυμένα αποτυπώνουν την εικόνα της εικόνα απόλυτης καταστροφής.

Οι θηριωδίες των Ρώσων στη Μπούκα, δύσκολα περιγράφονται με λέξεις. Δεκάδες άνθρωποι, πισθάγκωνα δεμένοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ και αφέθηκαν νεκροί σε δρόμους, πεζοδρόμια, λαγούμια.

Οι θηριωδίες των Ρώσων στη Μπούκα, δύσκολα περιγράφονται με λέξεις. Δεκάδες άνθρωποι, πισθάγκωνα δεμένοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ και αφέθηκαν νεκροί σε δρόμους, πεζοδρόμια, λαγούμια. Επί σχεδόν ένα μήνα οι Ρώσοι βομβάρδιζαν την Μπούκα. Όταν κατάφεραν να την καταλάβουν, επιδόθηκαν σε στυγνές δολοφονίες αμάχων χωρίς κανένα δισταγμό.

Το οδοιπορικό του ΣΚΑΪ στην Μπούκα συνεχίστηκε στο στρατηγείο που είχαν στήσει οι Ρώσοι και σχεδίαζαν τις φονικές επιθέσεις.

Οι Ρώσοι το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο και στον εξωτερικό χώρο εκτελούσαν τους Ουκρανούς.

Πηγή: skai.gr