Μπούκα: Η μαρτυρική πόλη που φρέναρε τη ρωσική επιδρομή στο Κίεβο – Οι εικόνες της φρίκης

Είναι δύσκολο να το φανταστεί τώρα κανείς, αλλά η πόλη Μπούκα, μόλις 25 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, ήταν κάποτε μια πολύβουη πόλη της Ουκρανίας.

Νεαρά ζευγάρια επέλεγαν να μετακομίσουν εκεί για να στήσουν τις οικογένειές τους καθώς τα σπίτια ήταν πιο οικονομικά. Η πόλη ήταν γεμάτη με καταστήματα, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και πάρκα.

Στη συνέχεια οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να προελάσουν στην πρωτεύουσα Κίεβο και τη μετέτρεψαν κυριολεκτικά σε πεδίο μάχης. Σε αυτό ακριβώς το σημείο οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία των ρωσικών δυνάμεων και να «φρενάρουν» την επιδρομή στο Κίεβο.

Όπως εξηγεί το Sky News, οι Ουκρανοί βομβάρδισαν γέφυρα –κλειδί και έκοψαν το δρόμο των ρωσικών μαχητικών οχημάτων.

Στη συνέχεια έπιασε δουλειά το πυροβολικό που με τα πλήγματά του κατάφερε να κόψει στα δύο τη γέφυρα. Τα ρωσικά οχήματα καταστράφηκαν ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή σκοτώθηκαν και έξι Ρώσοι στρατιώτες.

Η πόλη που έγινε συνώνυμο της ρωσικής θηριωδίας στην Ουκρανία

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρούσαν από τα περίχωρα του Κιέβου, μια απόφαση που η Μόσχα παρουσιάζει ως κίνηση καλής θέλησης στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών, αποκαλύφθηκε και το πραγματικό μέγεθος της θηριωδίας που συντελέστηκε.

Οι φωτογραφίες με δεκάδες σορούς διασκορπισμένες στους δρόμους της Μπούκα συγκλόνισαν τον πλανήτη και ξεσήκωσαν κύματα διαμαρτυρίας διεθνώς. Ηγέτες της Δύσης μιλούν πλέον ανοιχτά για εγκλήματα πολέμου ενώ ετοιμάζεται νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η Μόσχα από την πλευρά της, μιλά για προβοκάτσια και στημένο σκηνικό και διαψεύδει ότι διέπραξε σφαγή στη Μπούκα.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, στη Μπούκα αλλά και σε άλλες περιοχές στα περίχωρα του Κιέβου έχουν έως τώρα εντοπιστεί πάνω από 400 σοροί.

Πηγή: skai.gr