Σκληρές μάχες στο Ιράκ, 279 «τρομοκράτες» νεκροί σε 24 ώρες

Για δεύτερη διαδοχική ημέρα μαίνονται οι μάχες μεταξύ του στρατού και των ισλαμιστών ανταρτών στο Ιράκ, με τις τακτικές δυνάμεις να έχουν πετύχει να αναστείλουν την επέλαση των ισλαμιστών βόρεια της πρωτεύουσας Βαγδάτης, αλλά τους αντάρτες να επεκτείνουν το μέτωπο στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Οι ένοπλες δυνάμεις κατόρθωσαν να σκοτώσουν 279 «τρομοκράτες» και να καταστρέψουν 50 οχήματα κατά τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο εκπρόσωπος του στρατού Κασίμ Άτα.

Υπογράμμισε πως «η κατάσταση ασφαλείας βελτιώνεται» με τις κυβερνητικές δυνάμεις να εξαπολύουν προληπτικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα Βαγδάτη.

Τα τακτικά στρατεύματα, συνεπικουρούμενα από εκατοντάδες εθελοντές και πολιτοφυλακές, έχουν κατορθώσει να απελευθερώσουν λίγες πόλεις και οικισμούς που είχαν καταληφθεί από τους αντάρτες, στοχεύοντας κυρίως κοντά στον στρατηγικό οδικό άξονα που συνδέει τη Βαγδάτη με το Τικρίτ, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των ισλαμιστών.

Ωστόσο, οι δυνάμεις των ανταρτών διατηρούν ακόμα τον έλεγχο μεγάλων εκτάσεων στο βόρειο τμήμα της χώρας, και το πρωί της Κυριακής επέκτειναν το μέτωπο προς τα βορειοδυτικά, εξαπολύοντας επίθεση στην πόλη Ταλ Αφάρ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την εξέλιξη της μάχης, όμως, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αντάρτες συνάντησαν την αντίσταση στρατιωτών και ανταρτών.

Η Ταλ Αφάρ βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά της Μοσούλης, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, την οποία οι ισλαμιστές κατέλαβαν την Τρίτη, σοκάροντας τη διεθνή κοινότητα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ