To Sydney Modern είναι ένας νέος λόγος για να επισκεφτείς το Σίδνεϋ (φωτογραφίες)

Για τους λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού, το νέο μουσείο είναι η απάντηση της Αυστραλίας στο Guggenheim της Νέας Υόρκης ή την γκαλερί Tate του Λονδίνου 

Στις αρχές Δεκεμβρίου άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το Sydney Modern, το νέο μουσείο – καύχημα του Σίδνεϋ και η απάντηση της Αυστραλίας στο Guggenheim  της Νέας Υόρκης ή στην γκαλερί Tate του Λονδίνου. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonathan (@jm_cleversuffix)

Η ανακαινισμένη Art Gallery of New South Wales διαφημίζεται ως το μεγαλύτερο, μετά την εμβληματική Sydney Opera, πολιτιστικό απόκτημα του Σίδνεϋ και βάζει την πόλη ψηλά στην λίστα των ταξιδιώτων που είναι λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού. 

Το νέο μουσείο υπερηφανεύεται για μια συλλογή περισσότερων από 30.000 έργα τέχνης, έργων αυστραλιανής τέχνης και τέχνης των Αβορίγινων, ευρωπαϊκής και ασιατικής τέχνης από τον 15ο έως τα τέλη του 20ού αιώνα.

Περιλαμβάνει έργα φημισμένων καλλιτεχνών όπως οι Francis Bacon, Joseph Beuys και Wassily Kandinsky αλλά και διάσημων Αβορίγινων καλλιτεχνών όπως οι Richard Bell, Brook Andrew και Emily Kame Kngwarreye.

Το ύψους 228 εκατομμυρίων δολαρίων πρότζεκτ εγκαινιάστηκε το 2013 και περιλαμβάνει νέο κτήριο, δημόσιο κήπο έργων τέχνης και ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του τέλους του 19ου αιώνα. Πλέον, ο εκθεσιακός χώρος σχεδόν διπλασιάστηκε χάρη στο όραμα του βραβευμένου με Pritzker Prize αρχιτεκτονικού γραφείου SANAA .

Για την επέκταση, η οποία είναι σε λόφο και βλέπει το Woolloomooloo Bay του λιμανιού του Σίντνεϊ, οι Kazuyo Sejima και Ryue Nishizawa από το SANAA είπαν ότι στόχος μας ήταν «να σχεδιάσουμε ένα κτήριο μουσείου τέχνης που είναι σε αρμονία με το περιβάλλον του, που αναπνέει με την πόλη, το πάρκο και το λιμάνι».

Πηγή: skai.gr