Βενιζέλος: Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι οι πιο κρίσιμοι της μεταπολεμικής περιόδου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετέθεσε για αργότερα το θέμα της υποψηφιότητας του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι δεν θα παρακολουθεί τις εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ η σημερινή δεν θα είναι η τελευταία συνεδρίαση.

Τόνισε ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι οι πιο κρίσιμοι της μεταπολεμικής περιόδου, ενώ η κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια. Εάν το ΡSI πετύχει θα είμαστε θριαμβευτές, διαφορετικά η χώρα δεν θα έχει μέλλον, κατέληξε.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση Παπανδρέου για εκλογή προέδρου από τη βάση. “Πρέπει να παμε στο λαό χωρίς το φόβο ότι θα μας αποδοκιμάσει”, είπε.

“Ζούμε σε ένα κόσμο που διοικούν οι οίκοι”, πρόσθεσε, μια δικτατορία απουσίας εναλλακτικών προοδευτικών προτάσεων.

Υπέρ της πρότασης Παπανδρέου τάχθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές.

Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο, πάνω της δοκιμάζονται νέες πολιτικές διακυβέρνησης, τόνισε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ακατάλληλο και επικίνδυνο.

Υπέρ του ανοίγματος στην κοινωνία τάχθηκε ο Δημήτρης Ρέππας και υπογράμμισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα με τα άδικα και επώδυνα μέτρα θα έπρεπε να υπάρξει ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής, πάταξη της γραφειοκρατίας και αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ανέφερε ο Φίλιππος Πετσάλνικος.
Πηγή: skai.gr