Θέστε υπό έλεγχο τις «ανεύθυνες ενέργειες» του Καμμένου, λέει η Τουρκία

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να «θέσει υπό έλεγχο» τις «ανεύθυνες ενέργειες» του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στέλνει η Τουρκία, μέσω του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, προειδοποιώντας πως η συμπεριφορά του ΥΕΘΑ «θα βλάψει τις προσπάθειες για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων» και για τη «διευθέτηση των διαφορών στο Αιγαίο».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά, κάνοντας γενικότερα λόγο για «απαράδεκτη» και «προκλητική στάση» του κ. Καμμένου προς την Τουρκία, «από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του».

Η Άγκυρα υπογραμμίζει πως είναι αποφασισμένη να «προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο», λαμβάνοντας μέτρα που «βρίσκονται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», και επισημαίνει πως είναι «απαραίτητο» να χρησιμοποιηθούν οι υπάρχοντες «διπλωματικοί μηχανισμοί» για την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο.

Σημειώνεται πάντως πως η τουρκική διαμαρτυρία έρχεται στον απόηχο της ακύρωσης της περίφημης NOTAM που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα, με την οποία «έκοβε» στα δυο το Αιγαίο.

Η NOTAM αποσύρθηκε μετά από έντονες διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η όλη υπόθεση χαρακτηρίστηκε από έντονη ασυνεννοησία μεταξύ των τουρκικών υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών.
Πηγή: skai.gr