Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία. Τι δήλωσαν οι νέοι υπουργοί

Στις 2 το μεσημέρι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης.

Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά και Νοτοπούλου, και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.

Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου, και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.

Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Κλήμης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.



Οι πρώτες δηλώσεις των νέων υπουργών

Σε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες προέβησαν αρκετά από τα νέα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, λίγο πριν την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας.
Ειδικότερα, τα μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος κάνουν λόγο για αυξημένες προκλήσεις και απαιτήσεις τις οποίες εν τούτοις είναι έτοιμα να αναλάβουν προκειμένου να συνεισφέρουν τα μέγιστα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Έχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση. Η πρόκληση είναι μεγάλη».

Προσερχόμενη για την ορκωμοσία της, η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη απάντησε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, λέγοντας ότι «η ασφάλεια είναι γυναικεία υπόθεση πια. Μεγάλη η πρόκληση, αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις», σημείωσε.

«Θα τα καταφέρουμε με το σωστό τρόπο», διεμήνυσε η υπουργός, προσθέτοντας: «Η ασφάλεια, η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Είναι ευθύνη της Πολιτείας, με την εγγύηση των πολιτών, να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας εγγυάται και την ασφάλεια», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Παράλληλα τις θερμές τις ευχαριστίες εξέφρασε και η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα η οποία σημείωσε ότι στόχος είναι "να δουλέψουμε για την πατρίδα", μην απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων περί του αν έχει κάτι να δηλώσει προς τους ψηφοφόρους της στην ΝΔ.

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι « Θα παλέψουν η αγροτική ανάπτυξη να βρει τη θέση που της αξίζει».

Επιπρόσθετα η Κα Παπακώστα, τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι ταυτόχρονα και μια δύσκολη μέρα λόγω του τραγικού συμβάντος της απώλειας του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαου Βασιλείου, που συνέβη χθες.

Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε: «Το όραμά μας να αποκτήσει κεντρική θέση στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα η οπτικο-ακουστική βιομηχανία θα γίνει πράξη. Και, θα δείτε ότι θα έχουμε πολύ καλές εξελίξεις», συμπλήρωσε.




Πηγή: SKAI.GR/ΑΜΠΕ