Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το γεύμα στην Ικαρία

Για παραβίαση των μέτρων περιορισμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό για το πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία. Χαρακτηρίζει το γεύμα στο σπίτι του κ. Στεφανάδη «κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση»

«Ενώ η χώρα βρίσκεται  στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ έως τις 9πμ και την εστίαση κλειστή εδώ και 4 ολόκληρους μήνες, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία ο κος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, σε μια κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση, τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Πελώνη: Να μείνουμε στην ουσία της επίσκεψης

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει εδώ και καιρό λάβει την απόφαση να επισκέπτεται την ελληνική περιφέρεια για να στείλει το μήνυμα ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και οι πολίτες δεν είναι ξεχασμένοι και μόνοι.

«Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτές τις περιοδείες είναι συνειδητή του απόφαση να επισκέπτεται ελληνικά χωριά και νησιά. Εικόνες σαν αυτές που είδαμε στην Ικαρία ακυρώνουν την ουσία της επίσκεψης και στην ουσία θα ήθελα να μείνουμε», ανέφερε η κ. Πελώνη.

Πηγή: skai.gr