Κλείσιμο

Ψηφιακός φασισμός

Όταν έχουμε ένα κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος να δηλώνει ότι το κόμμα του πρωταγωνιστεί σε αυτήν την εκστρατεία παραπληροφόρησης και δολοφονίας χαρακτήρων, η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει.

Έχουν περάσει ήδη τρεις μέρες από την καταγγελία του πρώην υπουργού και πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ότι το κόμμα του είχε συγκροτήσει ομάδα κρούσης που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο για να λοιδορεί όποιον κάνει κριτική στο κόμμα του.


Κι ακόμα δεν έχει παρέμβει καμιά αρχή από αυτές που έχουν ως αποστολή τους να προστατεύουν την δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης σε αυτήν την χώρα.
Ούτε η Δικαιοσύνη έδειξε να συγκινείται από την πρωτοφανή αποκάλυψη, ούτε η Ένωση Συντακτών που υποτίθεται ότι περιφρουρεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα από σαλτιμπάγκους και εκβιαστές που έχουν παρεισφρήσει στη δημοσιογραφία και φαίνεται ότι δραστηριοποιούνται πλέον και ως troll στα social media.


Όμως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. 
Ή ένας πρώην υπουργός λέει μυθεύματα και τα κόμματα δεν έχουν καμιά σχέση με την διασπορά ψευδών ειδήσεων και τον οχετό των ύβρεων που κυριαρχεί στο διαδίκτυο, ή ο πρώην υπουργός κάτι γνωρίζει, όταν λέει ότι αυτή ο ομάδα είχε συγκροτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.


Το βέβαιο είναι ένα: Αυτά τα σμήνη των ανώνυμων λογαριασμών που επιτίθενται με ύβρεις και απειλές σε όποιον έχει αντίθετη άποψη με την δική τους, υπάρχουν! Αυτές πολυπληθείς ομάδες ανώνυμων χρηστών που δημιουργούν fake news και στην συνέχεια τα αναπαράγουν μαζικά προκαλώντας αίσθηση βεβαιότητας ότι τα ψευδή γεγονότα έχουν πράγματι συμβεί, είναι μια πραγματικότητα που έχει λάβει πλέον την μορφή επιδημίας.


Είναι η νέα μορφή του φασισμού στην Ελλάδα. Του ψηφιακού φασισμού που κυριαρχεί πλέον στο διαδίκτυο, από τον οποίο εξυπηρετούνται συγκεκριμένα κόμματα.
Ε, δεν πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί με το φαινόμενο αυτό η Δικαιοσύνη κι όλες οι συναρμόδιες αρχές;

 
Κι όταν έχουμε ένα κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος να δηλώνει ότι το κόμμα του πρωταγωνιστεί σε αυτήν την εκστρατεία παραπληροφόρησης και δολοφονίας χαρακτήρων, η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει.
Για να καθαρίσει επιτέλους αυτή η κόπρος του Αυγεία…