Βασιλικός γάμος της χρονιάς στην Ιορδανία: Παντρεύεται ο γιος της Ράνιας και του Αμπντάλα

Το ευτυχές γεγονός αναμένεται να είναι μεγαλειώδες και γοητευτικά ανατολίτικο ενώ οι εορτασμοί σε όλη τη χώρα έχουν ήδη ξεκινήσει

Αύριο Πέμπτη 1η Ιουνίου, η Ιορδανία θα ζήσει μια λαμπρή μέρα: ο πρίγκιπας-διάδοχος Χουσεΐν παντρεύεται την αγαπημένη του Ράτζα Αλ Σάιφ.

Ο 28χρονος γιος του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνια θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με την εκλεκτή της καρδιάς του στο  Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας.

IORDANIA

Η θρησκευτική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο παλάτι Ζαχράν ανάμεσα σε περίπου 140 καλεσμένους εκεί όπου οι γονείς του πρίγκιπα-ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ και η βασίλισσα Ράνια -παντρεύτηκαν το 1993.

Τη νύφη θα συνοδέψουν στο παλάτι τα μικρότερα αδέλφια του διαδόχου ο πρίγκιπας Χασέμ και η πριγκίπισσα Σάλμα.

Η γαμήλια δεξίωση θα γίνει στο Al-Husseiniya Palace με τη συμμετοχή 1.700 καλεσμένων. 

Οπως αναφέρει το Αrabnews μετά την γαμήλια τελετή, το ζευγάρι θα κατευθυνθεί στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνία της ιορδανικής πρωτεύουσας, περίπου 10 χλμ, με συνοδεία αυτοκινητοπομπής η οποία θα περιλαμβάνει οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες.

Το ευτυχές γεγονός αναμένεται να είναι μεγαλειώδες και γοητευτικά ανατολίτικο ενώ οι εορτασμοί σε όλη τη χώρα έχουν ήδη ξεκινήσει. 

ιορδανια πριγκιπας χουσειν

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, η Ράνια έκανε το παραδοσιακό πάρτι χένας της νύφης, εκφράζοντας την αγάπη της για την Ράτζα Αλ Σάιφ. 

Την Δευτέρα, χιλιάδες νεαροί Ιορδανοί γέμισαν ασφυκτικά τον Στάδιο του Αμμάν για μία δωρεάν συναυλία, ενώ φωτογραφίες του ζευγαριού υπάρχουν σε κάθε γωνιά της πόλης του Αμμάν. 

ιορδανια πριγκιπας χουσειν

Τζιλ Μπάιντεν και Ευρωπαίοι γαλαζοαίματοι θα δώσουν το παρών

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους της γαμήλιας δεξίωσης που θα παραθέσει ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β' και η Βασίλισσα Ράνια είναι αρκετοί Ευρωπαίοι γαλοζοαίματοι όπως ο πρίγκιπας Φρεντερίκ και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας, η πριγκίπισσα Βικτόρια και ο πρίγκιπας Ντανιέλ της Σουηδίας και ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας. 

Επίσης θα παρευρεθούν η βασίλισσα Μαξίμα και ο βασιλιά; Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας ενώ δεν αποκλείεται να δώσουν το παρών και μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μιας που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χουσείν έχουν φιλικές σχέσεις. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. 

Ανάμεσα στους καλεσμένους που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους είναι η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, καθώς σύμφωνα με το Associated Press, «ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία έχουν μια βαθιά και μακροχρόνια φιλία με τους γονείς του πρίγκιπα διαδόχου, τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ και τη βασίλισσα Ράνια».

Πηγή: skai.gr