Lockdown: Τα νέα μέτρα στην Αττική – Τι ισχύει για σχολεία, καταστήματα, μετακινήσεις

Σε αυστηρό lockdown εισέρχεται από αύριο ολόκληρη η Αττική με πρόσθετους περιορισμούς στις μετακινήσεις, κλείσιμο σχολείων, καταστημάτων και υπηρεσιών.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό θα εξειδικευτούν σε λίγη ώρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ακόμα δεν εχει διευκρινιστεί  ανη μετακίνηση για άθληση και βόλτα με τον κωδικό μετακίνησης 6 θα γίνεται μόνο στο δήμο κατοικίας των πολιτών, η θα αφορά την περιφέρεια.

Από αύριο στις 6 το πρωί, αναστέλλεται κάθε μορφής λιανεμπόριο, ενώ στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 21.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί τις καθημερινές και από τις 18.00 το Σάββατο και την Κυριακή.

Από Πέμπτη 11/2 κλείνουν καταστήματα λιανικής και κομμωτήρια, ενώ παραμένουν ανοιχτά σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και βενζινάδικα.

Η εστίαση και τα καφέ θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως και τώρα, δηλαδή μόνο με υπηρεσίες delivery και take away.

Για τις Εκκλησίες ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος τόνισε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να επιτρέπεται μόνο η ατομική λατρεία, όπως και τον Μάρτιο. Το lockdown τόνισε, πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες, αλλά εάν υπάρχει κάποιο αίτημα που μπορεί να γίνει δεκτό «θα το δούμε και θα το συζητήσουμε».
 

Πηγή: skai.gr