Μέχρι τέλος Ιουνίου η απόφαση για μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ

Η φορολογική μεταρρύθμιση, η αλλαγή του συστήματος δημοσίων συμβάσεων και η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος είναι μεταξύ των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα με τη νέα δανειακή σύμβαση και θα κληθεί να υλοποιήσει -έως τον Ιούνιο- η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

Έως το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να αποφασιστούν μέτρα ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2013 - 2014, να μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, να προωθηθεί η συγχώνευση δικαστηρίων, να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, να πουλήσει η ΔΕΗ λιγνιτικές μονάδες, να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά προσόντα αποφοίτων κολεγίων και να προωθηθούν οι αλλαγές για τα γενόσημα.

Στη μία και μισή μετά το μεσημέρι της Τετάρτης συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο όπου θα συζητηθούν όλες οι εκκρεμότητες των υπουργείων αναφορικά με την εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος και τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση.

Θα συζητηθεί επίσης η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών.

Αναμένεται να εγκριθεί πράξη νομοθετικού περιεομένου, μέσω της οποίας αίρονται όλα τα νομικά εμπόδια, ώστε να κατατεθούν τα 18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, -υπό την μορφή ομολόγων ΕFSF- στους λογαριασμούς των τραπεζών που θα ανακεφαλαιοποιηθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος και αυτές με την σειρά τους να μπορούν με αυτή την εγγύηση να αντλήσουν ρευστότητα από την ΕΚΤ.
Πηγή: skai.gr