Κλείσιμο

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος ηθικής του Μπόρις Τζόνσον

Πρόκειται δε για τη δεύτερη παραίτηση ανεξάρτητου συμβούλου ηθικής του Βρετανού Πρωθυπουργού στο διάστημα των λιγότερο των τριών ετών που βρίσκεται στην ηγεσία.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την παραίτησή του από τη θέση του ανεξάρτητου συμβούλου του Βρετανού Πρωθυπουργού επί υπουργικών συμφερόντων, δηλαδή στην ουσία επί θεμάτων ηθικής και υπουργικής διαγωγής, υπέβαλε ο λόρδος Γκιντ.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος είχε επικρίνει τον Μπόρις Τζόνσον διότι στην έρευνα που ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει αναφορικά με το partygate δεν είχε λάβει από τον Πρωθυπουργό γνώση όλων των λεπτομερειών που αποκαλύφθηκαν αργότερα.

Πιο πρόσφατα, την περασμένη εβδομάδα, ο λόρδος Γκιντ είχε αποκαλύψει πως είχε σκεφτεί να παραιτηθεί μετά από την αντίδραση του κ. Τζόνσον στην επιβολή προστίμου σε βάρος του από τη Μητροπολιτική Αστυνομία για την παρουσία του σε ένα από τα κυβερνητικά πάρτι εν μέσω lockdown.

Είχε επίσης πει, ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, ότι ένιωσε «εκνευρισμένος» με το πώς επετράπη η διεξαγωγή η όλων αυτών των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η παραίτηση φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο τη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού Τζόνσον. 

Πρόκειται δε για τη δεύτερη παραίτηση ανεξάρτητου συμβούλου ηθικής του Βρετανού Πρωθυπουργού στο διάστημα των λιγότερο των τριών ετών που βρίσκεται στην ηγεσία. Ο σερ Άλεξ Άλαν παραιτήθηκε το 2020 μετά από την άρνηση του κ. Τζόνσον να αποδεχθεί το πόρισμα έρευνας που έλεγε πως η Υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ ασκούσε μπούλινγκ σε κρατικούς αξιωματούχους στο υπουργείο της.

Πηγή: skai.gr