Βρετανία: Να ενισχυθεί η πίεση επί της Ρωσίας και η βοήθεια προς την Ουκρανία θέλει ο Τζόνσον

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είπε στους υπουργούς του ότι μια συμφωνία κατάπαυσης πυρός στην Ουκρανία από μόνη της δεν επαρκεί για να αρθούν οι βρετανικές κυρώσεις επί της Ρωσίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον είπε στο υπουργικό συμβούλιο πως «η πίεση επί του Πούτιν πρέπει να αυξηθεί τόσο μέσω περαιτέρω οικονομικών μέτρων όσο και με παροχή στρατιωτικής βοήθειας ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία θα αλλάξει εντελώς πορεία».

Όπως συμπλήρωσε ο Μπόρις Τζόνσον, «όπως πάντα, θα κρίνουμε τον Πούτιν από τις πράξεις του».

Στους υπουργούς απευθύνθηκε και ο αρχηγός των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων ναύαρχος σερ Τόνι Ραντάκιν, ο οποίος είπε πως «εξετάζονται όλες οι επιλογές» ως προς την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς τους Ουκρανούς.

Εξήγησε ότι πλέον οι Ουκρανοί πέρα από την άμυνα επιχειρούν και ανακατάληψη εδαφών, άρα έχουν διαφοροποιηθεί τα αιτήματά τους προς το Λονδίνο.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αν αυτό σημαίνει πλέον αποστολή επιθετικού οπλισμού, απάντησε ότι η Βρετανία δε θέλει να κάνει οτιδήποτε θα οδηγήσει σε κλιμάκωση.

Σημειώνεται ότι το υπουργικό συμβούλιο είχε προηγηθεί της λήξης των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: skai.gr