Κρεμλίνο: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί όπλα υψηλής ακρίβειας στην Ουκρανία για να μην πλήξει αμάχους»

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί όπλα υψηλής ακρίβειας» για να μην πλήξει αμάχους στην Ουκρανία, δηλώνει το Κρεμλίνο, όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στη Μόσχα Αντώνης Αντζωλέτος. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν  είχε δώσει εντολή κατά την έναρξη της ρωσικής ‘επιχείρησης’ να μην μπουν ρωσικές δυνάμεις σε μεγάλες πόλεις» υποστηρίζει η ρωσική κυβέρνηση, αλλά καταγγέλλεται η ουκρανική κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί αμάχους σαν «ασπίδες». 

Όσον αφορά τη ρωσική επίθεση στο Λβιβ, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία τονίζεται ότι επλήγησαν εργοστάσια με όπλα.

Για την Μαριούπολη γίνεται λόγος για «επιτυχή και μαζική εκκένωση» της πόλης. Εστάλησαν, σημειώνεται, πολλοί τόνοι με είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και τρόφιμα και πούλμαν, και διανοίχθηκαν 10 ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Η Μαριούπολη δεν είναι πια αποκλεισμένη, δήλωνε νωρίτερα η Ρωσία. 

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, σήμερα Δευτέρα στον βομβαρδισμό από τον ρωσικό στρατό εναντίον ενός ραδιοτηλεοπτικού πύργου, κοντά στην πόλη Ρίβνε, στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσαν πάντως οι τοπικές αρχές.

Η Ρωσία δεν έχει λάβει ακόμη αίτημα για τηλεφωνική επικοινωνία του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε το Κρεμλίνο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα ότι δεν έχει αποκλειστεί μια πιθανή συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.

Πηγή: skai.gr