Κλείσιμο

Τρεις Βρετανοί πρώην στρατιώτες πιθανώς νεκροί στο Γιαβορίβ, γράφει η Mirror

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Φόβους ότι τρεις Βρετανοί, πρώην μέλη ειδικών δυνάμεων του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου, σκοτώθηκαν κατά τη ρωσική πυραυλική επίθεση της Κυριακής στη στρατιωτική βάση του Γιαβορίβ στη δυτική Ουκρανία μεταφέρει η Daily Mirror.

Η ανταπόκριση της βρετανικής εφημερίδας από το Ιβάνο-Φρανκίβσκ, επίσης στη δυτική Ουκρανία, επικαλείται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

Οι πηγές αυτές αναφέρουν ότι οι τρεις Βρετανοί που πιθανώς έχασαν τη ζωή τους «ακαριαία» στην επίθεση δεν συμμετείχαν στις μονάδες ξένων μαχητών που έχουν μεταβεί στην Ουκρανία για να συνδράμουν την αντιμετώπιση του Ρώσου εισβολέα.

Το Foreign Office είχε πει την Κυριακή ότι δεν έχει ενημερωθεί για Βρετανούς υπηκόους μεταξύ των θυμάτων, που σύμφωνα με τις πηγές της Mirror είναι πολύ περισσότερα από τα 35 που μέχρι τώρα έχει ανακοινώσει το Κίεβο. Σημειώνεται από την εφημερίδα ότι η Μόσχα έχει κάνει λόγο για 180 θύματα από την επίθεση. Μετά από το δημοσίευμα το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να έρευνα επειγόντως τις πληροφορίες.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επιβεβαιώσει ότι μεταξύ των θυμάτων δεν υπάρχει εν ενεργεία μέλος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς όλοι οι Βρετανοί είχαν φύγει από την Ουκρανία πριν από την εισβολή.
 

Πηγή: skai.gr