Θρίλερ με το πολυτελές ιδιωτικό τζετ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Νέες αναφορές ότι βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα θρίλερ σχετικά με το πού βρίσκεται το ιδιωτικό τζετ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αλλά και ο ίδιος ο ζάπλουτος Ρώσος ολιγάρχης. 

Το πολυτελές ιδιωτικό τζετ του ιδιοκτήτη της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων, φαίνεται ότι πέταξε από τη Μόσχα στο Ισραήλ και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη μετά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του από τις βρετανικές κυρώσεις σύμφωνα με σειρά αναφορών. 

Τα δεδομένα από τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 έδειξαν ότι το αεροπλάνο του Αμπράμοβιτς έκανε το σύντομο ταξίδι από το Τελ Αβίβ διασχίζοντας τη Μεσόγειο Θάλασσα νωρίτερα τη Δευτέρα. Το Reuters ανέφερε ότι το αεροσκάφος αναχώρησε από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Η πτήση της Δευτέρας προς την Τουρκία έρχεται μια ημέρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους Gulfstream G650ER από τη Μόσχα το απόγευμα της Κυριακής και την προσγείωσή του στο Τελ Αβίβ το βράδυ της ίδιας μέρας, σύμφωνα με στοιχεία του Flightradar24. 

Η πτήση προς την Κωνσταντινούπολη διήρκεσε λίγο λιγότερο από δύο ώρες, ενώ η πτήση προς Τελ Αβίβ διήρκεσε 5 1/2 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Flightradar24. 

Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν ο Αμπράμοβιτς επέβαινε στο αεροσκάφος. 

Gulfstream G650ER

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος είχε προηγουμένως πετάξει στη Μόσχα από την Κωνσταντινούπολη το Σάββατο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Flightradar24. Ρεπορτάζ σε ΜΜΕ έχουν αναγνωρίσει τον Αμπράμοβιτς ως τον ιδιοκτήτη του αεροπλάνου. 

Η Gulfstream αναφέρει ότι το τζετ G650ER της μπορεί να φιλοξενήσει έως και 19 επιβάτες. 

Ο Αμπράμοβιτς ήταν μεταξύ των επτά Ρώσων ολιγαρχών στους οποίους το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε κυρώσεις την περασμένη Πέμπτη. 

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των ολιγαρχών και απαγόρευση συναλλαγών με τη χώρα. Ο Αμπράμοβιτς έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg's Billionaires Index. Ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα πουλήσει τον αγγλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο Τσέλσι.

Ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να έλαβε την ισραηλινή υπηκοότητα το 2018 αφού αντιμετώπισε καθυστερήσεις στην ανανέωση της βίζας του στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τουλάχιστον 14 ιδιωτικά αεροσκάφη από τη Ρωσία λέγεται ότι προσγειώθηκαν στο Ισραήλ, η κυβέρνηση του οποίου δεν έχει επιβάλει κυρώσεις σε κανέναν Ρώσο ολιγάρχη, ανέφερε η εφημερίδα Times of Israel. Ωστόσο, η ισραηλινή κυβέρνηση διεμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να παρακάμψει τις κυρώσεις μέσω του Ισραήλ.