Κρεμλίνο: Η Ρωσία δεν έχει λάβει ακόμα αίτημα για επικοινωνία Πούτιν με Ζελένσκι

Η Ρωσία δεν έχει λάβει ακόμη αίτημα για τηλεφωνική επικοινωνία του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε το Κρεμλίνο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα ότι δεν έχει αποκλειστεί μια πιθανή συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών. Ο Ζελένσκι είχε προηγουμένως καλέσει για συνομιλίες κατ' ιδίαν με τον Πούτιν, λέγοντας ότι αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος. 

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι δεν έχουν γίνει συζητήσεις για πιθανή συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 

Μέρες πριν από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οποιαδήποτε τέτοια συνάντηση θα απαιτούσε πρώτα αποκλιμάκωση από την πλευρά του Πούτιν.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί όπλα υψηλής ακρίβειας» για να μην πλήξει αμάχους στην Ουκρανία, δήλωσε εξάλλου το Κρεμλίνο, όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στη Μόσχα Αντώνης Αντζωλέτος. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν  είχε δώσει εντολή κατά την έναρξη της ρωσικής ‘επιχείρησης’ να μην μπουν ρωσικές δυνάμεις σε μεγάλες πόλεις» υποστηρίζει η ρωσική κυβέρνηση, αλλά καταγγέλλεται η ουκρανική κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί αμάχους σαν «ασπίδες». 

Πηγή: skai.gr