Πεντάγωνο; Υπάρχει «κάποια ανησυχία» για την απελευθέρωση του Βίκτορ Μπουτ 

Ο λεγόμενος «έμπορος του θανάτου» φέρεται να είναι ο πιο «παραγωγικός» έμπορος όπλων των τελευταίων δεκαετιών, τροφοδοτώντας τις αιματηρές συγκρούσεις στην Αφρική, και όχι μόνο.

Το Πεντάγωνο δήλωσε την Πέμπτη ότι υπάρχει κάποια «ανησυχία» ότι ο Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος επέστρεψε στη Ρωσία χθες Πέμπτη μετά από ανταλλαγή του για την Μπρίτνεϊ Γκράινερ, θα μπορούσε να επιστρέψει στο παράνομο διεθνές εμπόριο όπλων.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ανησυχία ότι θα επέστρεφε στο να κάνει το ίδιο είδος δουλειάς που έκανε στο παρελθόν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας μετά την απελευθέρωση του Μπουτ από τις αμερικανικές αρχές.

Ο λεγόμενος «έμπορος του θανάτου» φέρεται να είναι ο πιο «παραγωγικός» έμπορος όπλων των τελευταίων δεκαετιών, τροφοδοτώντας τις αιματηρές συγκρούσεις στην Αφρική, και όχι μόνο. Εξέτιε ποινή φυλάκισης 25 ετών στις ΗΠΑ με την κατηγορία της συνωμοσίας για τη δολοφονία Αμερικανών, την απόκτηση και εξαγωγή αντιαεροπορικών πυραύλων και την παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι το υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους του στην Αφρική για να κατανοήσει τους τρέχοντες παράγοντες κινδύνου στο διεθνές εμπόριο όπλων.

«Υπάρχει ένας αριθμός παραγόντων εκεί έξω που έχουν επιρροή στη ρωσική ολιγαρχία», είπε ο αξιωματούχος. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με Αφρικανούς εταίρους, ώστε να κατανοήσουν τους κινδύνους και τις απειλές των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζονται και των οργανισμών με τους οποίους συνεργάζονται», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Πηγή: skai.gr