Δείτε τις πρώτες στιγμές ελευθερίας για τη Μπρίτνεϊ Γκράινερ, αλλά και τον «έμπορο του θανάτου» Βίκτορ Μπουτ - Βίντεο

Το βίντεο δείχνει τη Γκράινερ να αφήνει «το σημείο κράτησής της» όπως το αποκάλεσε η παρουσιάστρια

Το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Russia 24 έδειξε την Πέμπτη  βίντεο την Πέμπτη με την Μπρίτνεϊ Γκράινερ και τον Βίκτορ Μπουτ, καθώς επιβιβάζονταν στα αεροπλάνα τους στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων.

Το βίντεο δείχνει τη Γκράινερ να αφήνει «το σημείο κράτησής της» όπως το αποκάλεσε η παρουσιάστρια. Στη συνέχεια μπαίνει σε ένα βαν. Το επόμενο βίντεο δείχνει την Αμερικανίδα να περπατά προς ένα αεροπλάνο, να επιβιβάζεται, να δείχνει το αμερικανικό διαβατήριό της και να κάθεται χαρούμενη σε ένα από τα καθίσματα.

Η Γκράινερ ερωτάται, «είστε έτοιμη για πτήση;» και εκείνη απαντά «ναι», χαμογελώντας. 


Τα πλάνα δείχνουν και τον Μπουτ να επιβιβάζεται σε ένα αεροπλάνο. Το βίντεο γυρίστηκε στο Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με το Russia 24.

Αφού ο αποκαλούμενος ως «έμπορος θανάτου» κάθεται, υποβάλλεται σε έναν γρήγορο ιατρικό έλεγχο και καλεί στο τηλέφωνο την οικογένειά του, ενώ υπάρχουν πλάνα και από την αποβίβασή του από το αεροσκάφος.

Να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί μαζί με την μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ δεν απελευθερώθηκε και ο έτερος Αμερικανός πολίτης Πολ Γουίλαν έσπευσαν στο μεταξύ οι ΗΠΑ, τόσο δια του προέδρου Μπάιντεν όσο και δια υψηλόβαθμων αξιωματούχων. 
 

Πηγή: skai.gr