To γιότ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς φαίνεται να κατευθύνεται στην Τουρκία

To σούπερ γιοτ του Ρομάν Αμπράμοβιτς, Σολάρις, αξίας 430 εκατομμυρίων λιρών, φαίνεται να κατευθύνεται νότια προς την Τουρκία σύμφωνα με το SKY NEWS.

O Ρώσος μεγιστάνας βρίσκεται εν τω μέσω μιας προσπάθειας να βγάλει τα περιουσιακά του στοιχεία από την Ευρώπη καθώς οι κυρώσεις γίνονται αυστηρότερες.

Το Solaris είχε δέσει στο Μαυροβούνιο την Κυριακή. Προηγουμένως, βρισκόταν σε ένα ναυπηγείο επισκευής στη Βαρκελώνη, και αν παρέμενε εκεί, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κατασχεθεί μέχρι τώρα.

To όνομα του Αμπράμοβιτς περιλαμβάνεται στο τέταρτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία για όσους Ρώσους υπερπλούσιους θεωρούνται ότι συνδέονται με τον Πρόεδρο Πούτιν.

Εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλα τα μετρητά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον παγώσει. Οι μετοχές του στο χρηματιστήριο του Λονδίνου δεν μπορούν να πουληθούν, δεν μπορεί να πληρώσει μερίσματα, και ούτε να επωφεληθεί από την προγραμματισμένη πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea, έναντι 3 δισεκατομμυρίων λιρών.

Του έχει επίσης απαγορευτεί η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το δεύτερο σούπερ γιοτ του Αμπράμοβιτς, το Εκλίπς βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Αλγερίας. Το πλησιέστερο ευρωπαϊκό λιμάνι της είναι η Ιταλία, όπου εκεί στο πλαίσιο των ίδιων κυρώσεων κατασχέθηκε ένα γιοτ αξίας 444 εκατομμυρίων λιρών από άλλο Ρώσο μεγιστάνα, τον Αντρέι Μελιτσένκο.

Το βράδυ της Κυριακής, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι έκανε ένα ταξίδι στο Ισραήλ, χώρα της οποίας θεωρείται υπήκοος. Το Ισραήλ επί του παρόντος δεν έχει επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες και ο Αμπράμοβιτς έχει ιδιοκτησία στη χώρα.

Φωτογραφήθηκε στο αεροδρόμιο Ben Guiron του Τελ Αβίβ το απόγευμα της Δευτέρας πριν πραγματοποιήσει ένα σύντομο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία είναι ένας άλλος πιθανός ασφαλής προορισμός για ρωσικά χρήματα. Από την Κωνσταντινούπολη το ιδιωτικό του Gulfstream G650ER Jet - το οποίο έχει εγγραφεί ως LX-Ray - πέταξε στη Μόσχα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Πηγή: skai.gr