Κλείσιμο

Ουκρανία: Πλήγματα σε Μπέλγκοροντ και Νικολάεφ -Γέμισαν οι δρόμοι πτώματα στο Κίεβο -Όλες οι εξελίξεις

Δύο εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως δήλωσαν δύο μάρτυρες στο Reuters, ημέρες μετά την κίνηση των ρωσικών αρχών να κατηγορήσουν τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τον βομβαρδισμό μιας αποθήκης καυσίμων στην ίδια πόλη.

Στο μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας ανέφερε ότι οι καταγγελίες για επιθέσεις κατά αμάχων στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποστηρίξει πλήρως, την οποιαδήποτε τέτοια κίνηση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

“Οι επιθέσεις τους χωρίς διακρίσεις κατά αθώων αμάχων, στη διάρκεια της παράνομης και αδικαιολόγητης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου.”

Η Ρωσία έχει προηγουμένως αρνηθεί ότι στοχοποίησε αμάχους, απορρίπτοντας τις καταγγελίες για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και χαρακτηρίζοντας την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεών της στην Ουκρανία ως μία “ειδική στρατιωτική επιχείρηση.”

Σοκ προκαλούν οι εικόνες, που δημοσίευσε ο σύμβουλος του Ζελένσκι και μέλος των διαπραγματευτών Μιχαήλ Ποντόλιακ, από το Κίεβο. Οι δρόμοι έχουν γεμίσει με πτώματα ανδρών και γυναικών. Ο ίδιος σχολιάζει ότι πρόκειται για «τα χειρότερα εγκλήματα του Ναζισμού».

Ο δήμαρχος της Μπούκα αναφέρει ότι τα πτώματα θάβονται σε ομαδικούς τάφους.

Επίσης, αρκετές ρωσικές ρουκέτες έπληξαν του ουκρανικό λιμάνι του Νικολάεφ στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανέφερε σήμερα ο Αντόν Γκερατσένκο, σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ο Γκερατσένκο ανέφερε σε μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι οι τοπικές αρχές ανέφεραν την επίθεση.

Όλες οι εξελίξεις μέχρι τώρα:

Πηγή: skai.gr