Κλείσιμο

Ισοπεδωμένη η Μαριούπολη μετά το ρωσικό σφυροκόπημα – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Ισοπεδωμένη η Μαριούπολη μετά το ρωσικό σφυροκόπημα – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Μια ισοπεδωμένη πόλη είναι πλέον η Μαριούπολη, μετά το ρωσικό σφυροκόπημα, όπως φαίνεται και στα πλάνα βίντεο από drone που ανάρτησε στο Telegram o σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Γκεραστσένκο, 

Ο βομβαρδισμός της παράκτιας πόλης είναι ασταμάτητος, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για 100.000 εγκλωβισμένους, χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει πλέον μέσα στην μαρτυρική πόλη και απειλούν τον άμαχο πληθυσμό, ενώ βομβαρδίζεται ανελέητα από όλες τις πλευρές, ακόμα και από ρωσικά πλοία που βρίσκονται στην Αζοφική Θάλασσα.

Η Ρωσία άρχισε να βομβαρδίζει την πολιορκούμενη Μαριούπολη από την Αζοφική Θάλασσα, χρησιμοποιώντας ένα στολίσκο περίπου επτά πλοίων ανέφερε χθες ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου. Η Μαριούπολη είναι κρίσιμης στρατηγικής σημασίας  πόλη.

Ο αξιωματούχος είπε στο CNN ότι μερικά από τα πλοία μπορεί να είναι ναρκαλιευτικό και μερικά πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων, αλλά ορισμένα από τα πολεμικά πλοία είναι επιφανείας που συμμετείχαν στην επίθεση στην πολιορκούμενη πόλη τις τελευταίες 24 ώρες. 

Συμφωνία επετεύχθη ώστε να καταβληθούν προσπάθειες για την απομάκρυνση αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί σε πόλεις της Ουκρανίας μέσω εννέα ανθρωπιστικών διαδρόμων, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ. 


 

Πηγή: skai.gr