Ζελένσκι στην γαλλική Εθνοσυνέλευση: Ζήτησε στήριξη στην Ουκρανία - Kάλεσε τις γαλλικές εταιρείες να φύγουν από την Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι απευθύνθηκε σήμερα στους βουλευτές και τους γερουσιαστές της Γαλλίας, κατηγορώντας ευθέως τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου.

«Ξέρετε ποιος είναι ο ένοχος» είπε, καλώντας ταυτόχρονα τη Γαλλία να θυμηθεί τις βαρβαρότητες του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

Γνωρίζετε, είπε επίσης, τι σημαίνει το σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη», ζητώντας από τη Γαλλία να ενισχύσει με κάθε τρόπο τη χώρα του, ενώ κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να φύγουν από τη Ρωσία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της γαλλικής Γερουσίας ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που ο πρόεδρος εμπόλεμης χώρας μιλάει στην Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία της Γαλλιας.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τους Γάλλους βουλευτές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή τιμώντας όσους έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του πολέμου.

Χθες ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν για τους όρους μιας πιθανής κατάπαυσης του πυρός με τη Ρωσία.

Πηγή: skai.gr