Λονδίνο: Ζητά από το YouTube να κατεβάσει τα βίντεο με τη φάρσα στον υπουργό Άμυνας

του Θανάση Γκαβού

Επιστολή προς τους αρμοδίους στο YouTube με το αίτημα να κατεβάσουν τα αποσπάσματα της βιντεοκλήσης που δέχθηκε ο υπουργός Μπεν Γουάλας από Ρώσο φαρσέρ απηύθυνε το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Στα δύο αποσπάσματα που έχουν αναρτηθεί, ο Βρετανός υπουργός εμφανίζεται να απαντά σε ερωτήσεις από κάποιον που παρίστανε τον Ουκρανό Πρωθυπουργό περί των πυρηνικών φιλοδοξιών του Κιέβου και περί περισσότερων αντιαρματικών όπλων από το Λονδίνο.

Η επιστολή σημειώνει πως τα βίντεο «δημιουργούν σημαντικό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια του ΗΒ και για τις αμυντικές δεσμεύσεις μας έναντι του ΝΑΤΟ», ενώ υπονομεύουν τη διεθνή σύμπραξη προς στήριξη της Ουκρανίας.

Ενδεικτικά επισημαίνεται πως η αναφορά του φαρσέρ σε βρετανικά αντιαρματικά που «δεν λειτουργούν» είναι ανακριβής και αποσκοπεί στην υπονόμευση της φήμης του ΗΒ ως κορυφαίου προμηθευτή στον τομέα της άμυνας. Επίσης, θα μπορούσε να πλήξει το ηθικό των Ουκρανών.

Ως προς την αναφορά του κ. Γουάλας σε βρετανικό αντιαρματικό οπλισμό που «εξαντλείται», η επιστολή τη χαρακτηρίζει προϊόν «επεξεργασίας» και επίσης ανακριβή.

Πηγή: skai.gr
TAGS: φάρσα