Κλείσιμο

Ο Πούτιν απειλεί με σκληρή απάντηση την Ουκρανία - Με εντολή της Μόσχας τα χτυπήματα στο Κίεβο

«Σε περίπτωση νέας απόπειρας πραγματοποίησης τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφός μας, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος - Στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τα χτυπήματα στο Κίεβο, είπε ο Πεσκόφ. 

Νέες κατηγορίες σε βάρος της Ουκρανίας για την επίθεση στην γέφυρα του Κέρτς στην Κριμαία εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι πρόκειται για «τρομοκρατική πράξη».

Ο Ρώσος πρόεδρος συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία «προσπάθησε να ανατινάξει» τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream.

Συνέχισε προειδοποιώντας: «Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της Ρωσίας, η απάντηση θα είναι σκληρή.

«Οι απαντήσεις θα είναι της ίδιας κλίμακας με τις απειλές για τη Ρωσία. Σε περίπτωση περαιτέρω απόπειρας πραγματοποίησης τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφός μας, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή».

Ο κ. Πούτιν μιλούσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα το πρωί.

Παραδέχτηκε ότι «πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς» είχαν βάλει στόχο τις εγκαταστάσεις ενέργειας στρατιωτικών και επικοινωνιών της Ουκρανίας σε μια συντονισμένη επίθεση.

Κρεμλίνο: Στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τα σημερινά χτυπήματα

Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα το Κίεβο εντάσσονται στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι σημερινοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία έγιναν σε αντίποινα για την εν μέρει καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας το Σάββατο.

«Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, για τις απαντήσεις θα πρέπει να στραφούμε στο υπουργείο Άμυνας» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «τα βασικά βήματα (...) δεν μπορούν να εκτελεστούν χωρίς να έχει γίνει αναφορά στον επικεφαλής», τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κίεβο και πολλές άλλες πόλεις της Ουκρανίας δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό με δεκάδες πυραύλους πόλεων σε όλη τη χώρα σήμερα το πρωί, σε μια επίθεση που θεωρήθηκε ότι έγινε σε εκδίκηση για την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο σε κύρια γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία την προσαρτημένη από τη Μόσχα ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ