Έντι Ράμα: Με τον Ιταλό ΥΠΕΞ στήσαμε ένα είδος λαθρεμπορίου εμβολίων για τον κορωνοϊό

«Τι Ιταλός ή Αλβανός είσαι, αν ευθυγραμμίζεσαι πάντα με τον νόμο;» είπε ο Ράμα

Σε παρέμβασή του σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία, η οποία αφορά την διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας κορωνοϊού.

«Μαζί με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών στήσαμε ένα είδος λαθρεμπορίου εμβολίων κατά του κορωνοϊού» δήλωσε ο Ράμα και στην συνέχεια εξήγησε: «Εγώ είμαι ένας αλβανοϊταλός, ο Ντι Μάιο ένας ναπολιτανοαλβανός. Μαζί οργανώσαμε μια επιχείρηση λαθρεμπορίου. Τι Ιταλός ή Αλβανός είσαι, αν ευθυγραμμίζεσαι πάντα με τον νόμο;».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε «στην πρώτη περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία η χώρα του δεν διέθετε κανένα εμβόλιο και ο κόσμος φοβόταν ότι θα πέθαινε σαν τα ψάρια έξω από το νερό».

«Χρειαζόμασταν έναν μικρό, αλλά για εμάς σημαντικό αριθμό εμβολίων για να αρχίσουμε να προστατεύουμε γιατρούς και νοσοκόμους. Η Pfizer είχε ένα καπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό συμβόλαιο: σου δίνω τα εμβόλια, αλλά εσύ δεν μπορείς να τα δώσεις σε κανέναν. Κάτι που ήταν κάθε άλλο παρά χριστιανικό», πρόσθεσε ο Ράμα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι τελικά η Ιταλία έδωσε έναν αριθμό εμβολίων κατά της covid-19 στην χώρα του «με επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών» και ότι «ήταν πραγματικά κάτι το απίστευτο, διότι ο Αλβανός πρωθυπουργός και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών προχώρησαν σε επιχείρηση λαθρεμπορίου για να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

«Όταν χορηγήσαμε τα σκευάσματα και η φαρμακοβιομηχανία μάς ρώτησε ποιος μάς τα είχε δώσει, απαντήσαμε «μια φίλη χώρα».

Όταν επέμειναν συμπληρώσαμε: «ξέρετε, από τους Ναπολιτάνους μάθαμε ότι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπεις τον φίλο σου όταν είναι αντιμέτωπος με την αστυνομία και εγώ, ακριβώς, δεν απαρνιέμαι τους φίλους μου», τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ