Πρόεδρος Κρατικής Δούμας για Μπούκα: Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες «σεναριογράφοι του ψέματος»

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βιάτσεσλαβ Βολόντιν ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στην Μπούκα είναι ψέματα. 

Το Reuters αναφέρει πως είπε ότι οι εικόνες που προέκυψαν ήταν «μια σκηνοθετημένη παράσταση» και μια «πρόκληση» με στόχο τη δυσφήμηση της Ρωσίας.

«Η κατάσταση στη Μπούκα είναι μια πρόκληση με στόχο την δυσφήμηση της Ρωσίας. Αυτό που συνέβη είναι μια σκηνοθετημένη παραγωγή. Μια παράσταση σχεδιασμένη για δυτικό κοινό. Η χώρα μας ζήτησε δύο φορές επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αλλά η Βρετανία την εμπόδισε»

«Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες είναι οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες και το Κίεβο οι ηθοποιοί. Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν χρειάζονται έρευνα, οι δράστες έχουν ήδη αποφασιστεί. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο - μόνο ψέματα» ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο, απηχώντας δηλώσεις και άλλων ρώσων αξιωματούχων, καθώς η Μόσχα επιμένει να μιλά για προβοκάτσια.

Μέρες μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη, οι Ουκρανοί εξακολουθούσαν να βρίσκουν νεκρούς στις αυλές και στους δρόμους, μεταδίδουν από τη Μπούκα στους New York Times οι δημοσιογράφοι Carlotta Gall και Andrew Kramer.

Μερικοί από τους ανθρώπους βρέθηκαν μπρούμυτα, ή κουλουριασμένοι, χτυπημένοι ενώ οδηγούσαν ποδήλατα ή ενώ περπατούσαν στο δρόμο ή στα υπόγεια σπιτιών.

Στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα, στην Μπούκα, καταγράφεται μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες, του 21ου αιώνα. Οι Ρώσοι εκτέλεσαν εκατοντάδες Ουκρανούς και τους έθαψαν, μαζικά, σε μια έκταση λίγων δεκάδων μέτρων.

Την θηριωδία που συντελέστηκε στην ουκρανική πόλη κατέγραψε ο ΣΚΑΪ με τους απεσταλμένους τους Έλλη Κασόλη και Στέργιο Τσιφούτη.

Η φρίκη της ρωσικής επέλασης δεν έχει όριο καθώς, όπως αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ άψυχα σώματα κείτονται στη μέση των δρόμων.'

Πηγή: skai.gr