Κίεβο: «Ανταρσία» σε ρωσική μονάδα – Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν

Διακόσιοι είκοσι Ρώσοι στρατιώτες μιας μονάδας αρνούνται να συμμετάσχουν στην εισβολή στην Ουκρανία σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.
 
Στην τελευταία επιχειρησιακή του έκθεση ο ουκρανικό υπουργείο, ανέφερε ότι 220 στρατιώτες από μια μονάδα αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην κατά το Κρεμλίνο «ειδική επιχείρηση». Από την έναρξη της εισβολής, 50 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν στη μονάδα, ανέφερε το Κίεβο. 

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν επίσης αναφέρει ότι το ηθικό μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών εξαντλείται. 

Στις ρωσικές δυνάμεις έχουν απομείνει μόλις τρεις ακόμη ημέρες με καύσιμα, τρόφιμα και πυρομαχικά για να διεξαγάγουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς έχουν πληγεί οι αλυσίδες εφοδιασμού τους και εξαντλούνται οι προμήθειές τους, ανέφερε την Τρίτη ο ουκρανικός στρατός. 

Οι ισχυρισμοί για μεγάλες ελλείψεις περιγράφηκαν ως «εύλογοι» από δυτικούς αξιωματούχους, αν και δήλωσαν ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την ουκρανική ανάλυση. 

Η έκθεση της γενικής διοίκησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων λέγεται ότι συνάδει με στοιχεία της Δύσης ότι η ρωσική προέλαση είχε σταματήσει, και ότι είχαν επιστρέψει στη χρήση «αδιάκριτων και φθοροποιών» επιθέσεων πυροβολικού εναντίον αμάχων. 

Ο απολογισμός των 10.000 νεκρών Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία είναι μία «λογική εκτίμηση», δήλωσε δυτικός αξιωματούχος που επικαλείται το BBC.

Ο απολογισμός αυτός εμφανίστηκε προσωρινά σε φιλοκυβερνητική ρωσική ενημερωτική ιστοσελίδα, πριν τελικά σβηστεί, με τους Ρώσους να αποδίδουν το συμβάν σε παρέμβαση χάκερς.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι αυτός ο αριθμός των μελών θα μπορούσε να συνεπάγεται τριπλάσιο ή τετραπλάσιο αριθμό τραυματιών, δηλαδή 30 με 40 χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες εκτός μάχης.

«Πρόκειται για πολύ σημαντική απώλεια για τις ρωσικές δυνάμεις», σχολίασε, σημειώνοντας όμως πως ακόμα και έτσι η Ρωσία διαθέτει «πολλή δύναμη μάχης» και θα μπορούσε να συνεχίσει με έναν τραχύ πόλεμο φθοράς «για κάμποσο καιρό».

Πηγή: skai.gr